Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Egy tartósan unalmas versenynél, semmi nem lehet rosszabb"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/10/2017 - 09:48 GMT+2

Bardet minden olyan döntést támogat, ami kiszámíthatatlanabbá teszi a Tour-t.

Fotó: Eurosport

"Minden olyan döntést támogatok, ami kiszámíthatatlanabbá teszi a versenyt."
Ezt mondja Romain Bardet a jövő évi Tour de France-ról. Ő, aki az elmúlt két alkalommal ott volt a dobogón, két szakaszt nyert, és többször is, Chris Froome egyik fő ellenfelének számított.
"A Tourt nyilván nem szabad lottósorsolássá változtatni, de a kockakövek vagy a murvás utak nyílttá tehetik a versenyt. Én szeretek extrább körülmények között tekerni. És szeretek kockáztatni is. Most lesznek olyan szakaszok, ahol megéri bevállalósan menni. Egy kicsit ki kell majd mozdulnunk a komfortzónánkból, így pedig megváltozhatnak az erőviszonyok. Szerintem egy tartósan unalmas versenynél, semmi nem lehet rosszabb..."
Bardet az újítások mellett annak is örülhet, hogy a következő Touron nem lesz vészesen sok időfutam. A Marseillben látottak után, ez kifejezetten jó hír számára.
picture

Fotó: Eurosport

"Egy olyan szakaszon kerültem kisebb krízisbe, ami amúgy sem lett volna a kedvencem. Alapesetben nem kaptam volna sokat a közvetlen riválisoktól, ennyit legalábbis biztosan nem."
De megtartotta a harmadik helyet (emlékezetes módon, egyetlen másodperccel előzte meg Mikel Landát), így sorozatban másodszor zárt dobogón. Valami hasonló lehet a célja jövőre is.
"Az utolsó héten lesz 5000 és 4000 méter szintkülönbséget tartalmazó szakasz. Jó eséllyel ezek a napok dönthetik el a versenyt. Én személy szerint imádom az ilyen maratoni etapokat, ezek teszi legendássá a Tourt."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés