Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Contador: "Ha Tourt nyernék..."

Eurosport
Eurosport

Publikálva 11/11/2016 - 16:37 GMT+1

A csapat változott, a célok nem. Alberto Contador jövőre újra megpróbálja megszerezni a sárga trikót.

Fotó: Eurosport

A csapat változott, a célok nem.
Alberto Contador jövőre újra megpróbálja megszerezni a sárga trikót.
2010 óta vár egy Tour győzelemre, azóta még dobogón sem állt.
"Ez a világ legfontosabb versenye, a főszereplőknek és a szurkolónak egyaránt. Ha megnyered, megváltozik az életed. 2017-ben egy dolog érdekel igazán, ez pedig a Tour. Ha újra enyém lenne a sárga trikó, azt hiszem tényleg eljönne a visszavonulás ideje" - nyilatkozta a The Telegraph Cycling Podcast-nek.
picture

Fotó: Eurosport

Contador már tavaly télen is úgy volt vele, hogy közeleg a visszavonulás. Aztán május elején közölte, két évig még folytatja. "Ha jól érzem magam, és élvezem amit csinálok, miért hagynám abba?" A következő szezonban tehát ismét a Tourra tesz fel mindent, egy új csapatban, új segítőkkel.
“Izgalmasnak tűnnek a szakaszok. Egy időfutammal kezdünk, ahol minimális különbségek máris kialakulhatnak.Az egyenkénti Froome-nak kedvez. Aztán az ötödik napon jön az első hegyi befutó. Ezekből nem lesz sok a három hét alatt, de mégis kellő számú emelkedő került be a programba. Olyanok, ahol a lejtmenetek is fontosnak tűnnek. Szóval taktikailag elég nyíltnak tűnik a verseny. Aztán az utolsó előtti napon újabb egyenkénti, nem hosszú, de szinte teljesen sík. Nekem tetszik az útvonal, szeretnék a lehető legtökéletesebben felkészülni."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés