Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Januári kérdések

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/01/2017 - 14:20 GMT+1

Tíz érdekes kérdés, nem sokkal a 2017-es szezon rajtja előtt.

Fotó: Eurosport

Tour Down Under és Cadel Evans Great Ocean Race. Lassan tényleg elkezdődik a 2017-es szezon.
Bár nálunk hivatalosan a hónap végén, január 31-én lesz a nagy rajt (akkor közvetítjük a Dubai Tourt), most néhány kérdéssel és válasszal - az ESB-s hagyományoknak megfelelően - megnyitjuk az új idényt. Ezúttal is mindenkit arra biztatunk, hogy válaszoljon bátran. A szezon végén jó lesz majd visszanézni a tippeket.
Pár mondatban egészen nyugodtan indokolni is lehet a válaszaitokat.
A kérdések:1, Melyik versenyt várod a legjobban. És miért? (egy-két mondatos indoklás)2, Ha sorrendet kellene felállítanod a várható izgalmakat illetően, a három nagy kör nálad, hogy nézne ki?3, Kinek lesz a legjobb/legeredményesebb szezonja? Egy név csak! (Froome, Aru, Nibali, Contador, Valverde, Quintana, Chaves)4, Kinek lesz a legrosszabb szezonja? Egy név csak! (Froome, Aru, Nibali, Contador, Valverde, Quintana, Chaves)5, Mollema, Chaves, Aru, Bardet. Négy jó háromhetes menő, akik szorosan ott vannak a 'nagyok' mögött. De ki lesz a legjobb közülük?6, Szerinted milyen éve lesz Sagannak az új Borában? Megvédi valahol a címet (Flandria, vb, zöld trikó)?7, Kittel, Cav, Kristoff, Greipel, Bouhanni, Demare, Ewan, Gaviria, Viviani, Coaquard. Szerinted melyik sprinternek lesz a legtöbb WT győzelme?8, Melyik csapat lesz pozitív és negatív értelemben a legnagyobb meglepetés? (két név és valahova jöhet némi indoklás)9, Egy dolog, amit nagyon szeretnél látni a 2017-es szezonban?10, Egy nagyon durva/hihetetlennek hangzó tipp a 2017-es idényre?
Szeghalmi Bálint (A Lampre korábbi versenyzője, állandó szakértőnk)
1, A Girót, mert az első GT az évben, és kiderül, hogy kinek hogyan sikerült a felkészülés...
2, Vuelta, Giro, Tour
3, Valverde
4, Contador
5, Aru
6, Jó éve lesz, akár több segítséget is kaphat új csapatától , mint eddig.
7, Greipelnek
8, Volt Lampre a pozitív, a sok jó fiatallal, Sky a negatív, kevesebb nagy eredményük lesz...
9, Olasz vb győzelmet....
10, Nibali háromhetest nyer.
Németh Szabolcs (A Németh-kerékpár tulajdonosa, állandó szakértőnk)
1, Giro. Most, hogy sokan bejelentették az indulásukat.
2, Giro, Vuelta, Tour.
3, Nibali
4, Contador
5, Természetesen ARU. (Ő már nyert is nagy kört)
6, Szinte 100% és még gyűjt néhányat mellé.
7, Kittel,
8 Astanatól félek sok jó embert elengedtek.(ez negatív, de nekik drukkolok). Bora pozitív. (ügyesek vásároltak meg embereket, segítőket)
9, Egészséges versenyszellem, izgalmak.
10, Idén nem nyer senki olimpiát
Lantos András (Eurosport) 1. Természetesen a Tour of Hainant, vagy valamely más kínai inkarnációját. Hogy miért? Szeretek reggel 4-kor kelni, ötre bemenni, hogy hatkor gond nélkül kezdődhessen az adás. Igazából viszont két verseny van, amit minden évben várok, a Vuelta és a Fléche Wallone. Előbbi a legjobb háromhetes, utóbbi pedig imádni való a Mur de Huy miatt.
2,  Vuelta, Vuelta, Vuelta, Giro, Tour.
3, Froome
4, Contador
5,Mollema
6, Flandira és zöld trikó igen, de a VB nem.
7, Kristoff. De csak azért, mert utálom az unalmas válaszokat. Most már itt lenne az ideje, hogy újra robbantson egy nagyot.
8, Szerintem a Bahrein csalódás lesz, Nibali nem tud átütő sikert aratni velük. Cannondale, mint pozitív meglepetést. Indoklás: fogalmam sincs, női megérzés a feleségemtől:)
9, Chris Horner egy WT csapatban, Lance Armstrong visszatér, Michael Matthews nem nyer egy szakaszt sem… J Igazából nagyon szeretnék egy Tourt végre, ahol minden esélyes végigmegy, nem esik el, és az erő dönt.
10, Matej Mohoric szakaszt nyer a Touron
Kálmán Laci (ESBringa/hosszabbitas.hu)
1, A Flandriát. Drukkolok GVA-nek, megérdemelné már, hogy végre megnyerje annyi top10 és dobogó után. A tavalyi sikeres szezon után most jobban fog hinni magában, mint valaha, ez is segítheti. Meg az is érdekelne, vajon Sagan hogy megy majd címvédőként.
2, Giro 2. Vuelta 3. TdF
3, Froome
4, Aru
5, Mit mondhatnék?! Mollema. De amúgy tényleg.
6, Olyan évet még egyet, mint a tavalyi, nem lehet csinálni. Egy árnyalattal gyengébb szezont fut majd, de a zöldet tuti megvédi.
7, Ez most Kittel éve lesz.
8, Az Astana megsínyli Nibaliék távozását, a csapat mérsékelten teljesít. Sagan érkezése viszont lendületet ad a Borának, úgyhogy remek első WT-szezont futnak majd.
9, Kettőt lehet? GVA-t Flandriát és Mollemát Girót nyerni.
10, Froome bukik, majd feladja a Tour-t és Poels megnyeri.
picture

Fotó: Eurosport

Székely Dávid (Az Eurosport korábbi kommentátora) 1, Roubaix. Az az első verseny, amire emlékszem, és az, ami tényleg reggeltől estig folyamatosan izgalmas. Készülhetsz ezer infóval, 50km után kb. eldobhatod az összeset, mert elviszi a közvetítést az, ami történik.
2, Hú, ez nehéz. Legyen Giro, mert a 100. és még mindenki friss. Tour, mert az a Tour, és a nagy számok törvénye alapján idén Froome-nak még nehezebb lesz. És Vuelta, mert annyi szoros verseny után most lehet, hogy kevésbé lesz az
3, Quintana.
4, Aru.
5, Chaves. Benne érzem a leginkább, hogy maradt még benne.
6, A zöld trikót oda lehet neki adni most. A másik kettőt elbukja.
7, Kristoff. Nem lehet még egy olyan rossz éve, mint tavaly.
8, A Sky lesz a negatív. Szerintem megviseli a csapatot az a balhé, ami kitört Wiggins és Brailsford körül. A pozitív az Abu Dhabi, amely jó kerettel, remélhetőleg a korábbinál jobb anyagi feltételekkel ér el szép eredményeket.
9, Hogy a Touron 20 mp-en belül lenne az első három.
10, Wiggins visszatér, és megnyeri a Vueltát.
Bodnár Gergő (Eurosport)
1, Először a Sanremót, mert akkor már lassan itt a tavasz. Aztán a 100. Girót. Durva mezőny, és gyönyörű szép nagy rajt (Szardínia majd Szicília).
2. Giro egyértelműen első hely. 2. Vuelta. 3. mint sztem mindenkinél a Tour
3, Quintana
4, Chaves
5, Aru
6, Talán a zöld trikó a legsanszosabb, de szerintem nyerni fog egy olyan klasszikust, amit még nem.
7, Kristoff magához tér.
8, Pozitív: Bahrain és Astana. Negatív: Trek és holland Lotto
9, Hogy Quintanát előre leírják a Giro miatt, de aztán a Touron…
10,  Kettőt kell írnom: Contador megnyeri a Vueltát, majd bejelenti a visszavonulását. Sagan milliméterekkel bukja el a vb-t. (a harmadik az lett volna, hogy Moscon behúzza a PR-t...)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés