Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Aranypedál 2016: Az év szakasza/versenye

Eurosport
Eurosport

Publikálva 16/12/2016 - 09:48 GMT+1

Idén utoljára választjuk meg a 2016-os szezon legjobbjait, a ti segítségetekkel.

Fotó: Eurosport

Sorozatban harmadik évben próbáljuk megválasztani az év legjobbjait, természetesen a ti segítségetekkel. Idén is kiosztjuk a méltán híres és szakmai körökben igencsak elismert Aranypedál-díjat, melynek feltalálást Székely úrnak köszönhetjük:)
Ezúttal hat kategóriában (év versenyzője, év pillanata, év meglepetése, év csalódása, év szakasz/versenye,év csapata) hirdetünk győzteseket, minden esetben öt-öt jelöltre lehet szavazni.
Az utolsó részben arra keressük a választ: szerintetek melyik volt a 2016-os idény legjobb szakasza/versenye?.
És akkor jöjjenek a jelöltek:

1. Giro d'Italia (19.szakasz)

Az egész versenyt uraló Steven Kruijswijk teljesen váratlanul, rózsaszín trikóban bukik, Nibali megnyeri a szakaszt. Chaves átveszi a vezetést összetettben. Az utolsó hegyi szakasz előtt újra nyílt a Giro.

2. Tour de France (12. szakasz)

A felejthetetlen Froome futás. Porte és Mollema egy motoros (pontosabban a motoros elé beugró néző miatt bukik), a Sky versenyzőjének váltója meghibásodik, de a kísérőkocsija messze jár. A sárga trikós kénytelen futni a Ventoux-n, hogy minél közelebb kerüljön a célhoz. A neutrálautóból kapott kerékpárt a pedálrendszerek különbözősége miatt nem tudja használni, teljes az őrület. A zsűri döntése értelmében, Froome a szakasz után megtarthatta a sárgát.

3. Vuelta (15. szakasz)

Könnyű és rövid napnak indult, egyből az Aubisque után. Mindössze 118 km hosszú szakasz, ez épp alkalmas egy korai támadásra. Contador bevállalta az akciót, ami igencsak meglepte Froome-ot és a csapatát. Brambilla nyert, Quintana meg óriási lépést tett a piros trikó felé, miközben kilencvenhárman értek célba a limitidőn túl (Froome-ot leszámítva a teljes Sky). De nem zártak ki senkit.

4. Paris-Roubaix

Őrületes befejezés, amire senki nem számított. A teljes pályafutása során segítőként tekerő Mat Hayman (aki öt héttel korábban eltörte a könyökét), 200 kilométert teker szökésben, nem tud leszakadni, majd lesprinteli az ötödik győzelmére készülő Tom Boonent.

5. Flandriai körverseny

Az a Sagan támadás...mindenki számított rá, mégsem tudtak vele menni. A Tinkoff versenyzője Cancellarát megelőzve, élete első klasszikus egynaposát nyerte, egy egészen kényelmesnek mondható 25 másodperces előnnyel.

(Pontos eredményhirdetés és értékelés a karácsonyi podcastben!)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés