Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fantastic Froome

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/07/2015 - 18:43 GMT+2

Megnyerte a Tourt, majd három nappal később bejelentette, hogy ott lesz a spanyol körön.

Fotó: Eurosport

Almalé.A hírek szerint ezzel koccintott Chris Froome vasárnap este a Sky partiján.Még egy pohár pezsgőt sem engedett meg magának a 2015-ös Tour sárga trikósa.

Híresen alapos és szigorú magával szemben az étkezést illetően ("szezon közben még egy kocka csokit sem eszem meg, pedig imádom"), de ez talán belefért volna.
Az első kétszeres brit Tour győztes, és az első versenyző 1970 (Eddy Merckx) után, aki a sárga mellé a pöttyös trikót is megszerezte. "A lemondással nincs bajom. Ez hozzá tartozik az életünkhöz. Azért kelek fel reggelente az ágyból, mert szeretem amit csinálok. És tudok szenvedni a céljaimért. Ezt akár idővel át is adnám a fiataloknak, mert szívesen lennék edző." De kerékpár nélkül ügyvédnek ment volna, vagy F1-es pilótának.
Profi hozzáállás, és profi csapat. Ennek eredménye az újabb sárga trikó.
15 - Chris Froome mögött mindössze tizenöt versenyző jött meg egy órás időhátrányon belül
Segítők nélkül nem ment volna. Ezt Froome is tudja.
Párizsban nem véletlenül köszönte meg már az első mondatában nyolc csapattársnak az óriási segítséget.
"Talán egy újabb háromhetes, kissé sok lenne" - mondta vasárnap este Froome, utalva az augusztus 22-én kezdődő spanyol körre. A kaliforniai szabadságát a napokban elkezdő Dave Brailsford kijelentette, 80% esélye van Chris Vuelta indulására. Ami szerda délután 100-ra emelkedett, vagyis a sárga trikós ott lesz az év harmadik háromhetesen.
Ezt a duplát korábban csak ketten csinálták meg: Anquetil (1963) és Hinault (1978).
Vagyis utoljára harminchét éve.
picture

Fotó: Eurosport

Froome nagyon messziről indult, de nagyon messze jutott.Claudio Corti, a Barloworld korábbi menedzsere fedezte fel, és hozta át Európába. Nairobiban született, Johannesburgban nőtt fel, a Tourt a tv-n nézve szerette meg. Imádta a Basso-Armstrong csatákat, és nem az esélyesebb amerikainak drukkolt.
"A 2007-es Citta del Capo-n figyeltem fel rá. Áthoztam Olaszországba, és a Brescia melletti Chiari városába került. Nem tudta, hogy kell tekerni a mezőnyben, és félt a lejtmenetektől. De nagyon erős volt, és tanulni akart" - mesélte róla Corti.
"Már amikor megjött Olaszországba, külön kért egy saját szállást. Nem szeretett volna másokkal együtt lakni, hisz így elmondása szerint jobban tudott figyelni az étkezésére. Emlékszem rá, a kis teraszán zöldségeket tartott, és azokat ette. Sokszor még nem is teljesen éretten. Az akkori barátnője Milánóban lakott, és általában vonattal látogatta meg. Néha odaadtam neki a kis Fiatomat, hisz azzal mégiscsak kényelmesebb. Chris nagyon megbízható volt. Emlékszem egy olyan esetre, hogy a Coppa Agostini után külön kérte, had menjen egyedül. Megcsinálta a versenyt, majd hátizsákkal együtt 70 kilométert tekert hazáig." 
Cortinál az első szerződése aláírása után bruttó 28 ezer eurót keresett, a mostani Sky-os fizetése közelíti a 4 millió eurót.Megnyert egy olyan Tourt, amit a franciáknak (média+szurkolók) köszönhetően, lehet nem is igazán tudott élvezni. Több, mint 10 szakaszt kellett teljesen ellenséges hangulatban végigcsinálnia.De hallottuk mit mondott a párizsi dobogón.
Ő soha nem hozna, és nem is hozott szégyent a sárga trikóra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés