Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van der Poelt és Evenepoelt is lenyűgözte, amit Pogačar csinált a Stradén

Nagy Benjámin

Frissítve 03/03/2024 - 19:29 GMT+1

Tadej Pogačar szombaton elképesztő teljesítménnyel, 81 kilométeres szólóval nyerte meg a Strade Bianchét. A verseny után a szlovén két nagy ellenfele, Mathieu Van der Poel és Remco Evenepoel is elmondta a véleményét.

Tadej Pogacar

Fotó: AFP

Pogačar 81 kilométerre a végétől indult, a végét pedig már mosolyogva élvezhette – 2:44-gyel előzte meg a második helyezett Toms Skujiņšt, de bőven három perc felett is járt az előnye az „üldözőivel” szemben.
A szombat esti Instagram-posztjához (amihez csak ennyit írt: „Szavak nélkül, érzelmekkel. Köszönöm Siena, Olaszország, köszönöm minden szurkolónak és természetesen a csapatnak és a társaknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna össze”) több nagy név is hozzászólt.
Haver, kicsit megijedtem...” – írta elismerően Mathieu Van der Poel, a 2021-es Strade-győztes, aki a március 16-i Milánó-Sanremón csap össze idén először Pogačarral.
Le a kalappal, tesó” – írta Filippo Ganna, és rajta kívül Daniel Oss („Wow”), valamint a mountain bike legnagyobb klasszisa, Nino Schurter („Rakéta!”) is csak egy-egy szóval tudta értékelni a teljesítményt.
Egyszerűen elképesztő. Mi, akik nem indultunk ellened, élveztük nézni” – kommentelte az Eurosport szakértőjeként is dolgozó Alberto Contador.
A Sporza szombat este Remco Evenepoellal készített interjút a Párizs-Nizza kapcsán, de természetesen Pogačarra is rákérdeztek.
A versenynek vége, és ez jó, mert nem kell már várnom a célba érkezésekre és tudok kicsit aludni” – mondta nevetve Evenepoel, akitől láttunk már hasonló szólókat.
„Nem, nincs titkos WhatsApp-csoportunk, ahol megbeszéljük, ki mikor indít egy nagy támadást. Egyedülálló, amit Tadej mutatott, neki van a legtöbb bátorsága. Különleges srác. Mit is mondhatnék? Hatalmas gratuláció egy nagy bajnoknak, sosem látott show-t csinált. Nagy győzelem neki, és bár ránézésre kicsit unalmas volt a verseny, de ha képes egy ilyen szólóra, miért ne próbálná meg?”
picture

Tadej Pogacar- Strade Bianche

Fotó: Getty Images

A negyedik helyen végző Tom Pidcock röviden összefoglalta, mi történt. Pontosabban fogalma nincs, mi történt.
„Néztük egymást és nem értettük, hogy itt meg mi a szar történik. Eléggé le voltunk törve, úgy éreztem magam, mintha a grupettóban tekertem volna. Éreztem, hogy 80 kilométerre a végétől még nem kell vörös zónában tekernem, de sajnálom, hogy túl sokáig vártam a támadással, mert a második hely meglehetett volna.”
Pogačar legközelebbi versenye a már említett Milánó-Sanremo lesz.

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés