Nibalit és Sagant új sorban láthatjuk jövőre, a sprinterek közül Ackermann és Bennett vált biztosan. Geraint Thomas távozása lehet a nyár egyik nagy meglepetése, Cavendish-sel még mindig nem hosszabbított a Quick Step.

Ahogy azt megszokhattuk, augusztus első napján megnyitott az átigazolási piac, mostantól minden csapatváltás hivatalosan is bejelenthető.
Hamarosan tehát kiderül, hogy melyik pletykából lesz valóság, de most azokra a versenyzőkre is kitértünk, akikért a következő időszakban nem kell izgulni.
Országúti Világbajnokság
Van Aert: „Kicsit kezd sok lenni az ezüstérmekből”
7 ÓRÁJA

Aki még nem hosszabbított: Mark Cavendish

Mark Cavendish az idény elején ingyen, egy saját szponzornak köszönhetően írhatott alá a Quick-Stephez (már betelt a keret, és nem volt rá pénz…), de egy ilyen, négy szakaszgyőzelmet és zöld trikót hozó Tour után Patrick Lefevere biztosan hosszabbítani fog vele. Az a kérdés, hogy mennyiért. Merthogy Cav idén WT minimumért (40.000 euró) tekert és elmondta, hogy folytatni akarja. Azt pedig jól tudjuk, hogy számára ez csak egyetlen csapatban lehet elképzelhető.

Mark Cavendish

Fotó: AFP

A biztos távozók: Sagan, Nibali, Almeida, Bennett, Ackermann

A Bora csütörtökön egy közelményben jelezte, hogy Sagan öt szezon után biztosan távozik a csapattól, de ez már régóta tudjuk. A Tour alatt arról lehetett hallani, hogy már alá is írt a Direct Energie-hez, ahová a teljes segítő személyzetét viheti magával.
Vicenzo Nibali sem marad a Treknél, ő jövőre szinte biztosan visszatér az Astanához, ahol korábban négy évig tekert.
A Tour de France-ról egy (?) térdsérülés miatt lemaradó Sam Bennett állítólag visszatér a Borához, így azt a Pascal Ackermannt váltja, aki a hírek szerint az UAE Emirates-hez kerül. Akárcsak Joao Almeida, aki 100%, hogy jövőre nem lesz a Quick-Step versenyzője.

A nagy kérdés: Geraint Thomas

Egyértelműen Geraint Thomas lehet az átigazolási időszak egyik legérdekesebb versenyzője, hisz az ő szerződése lejár az Ineos-szal, és az eredményei miatt biztosan nem tud majd a jelenlegi feltételek mellett hosszabbítani (3 milió euró környékén keres). Vele kapcsolatban felmerült a Trek és a Cofidis, de az amerikai csapatnál szinte azonnal cáfolták a sajtóhíreket. Cedric Vasseur meg annyit mondott a témában, hogy fogalma sincs arról, mennyibe kerülne nekik a brit versenyző, de a Cofidis főnöke arról nem beszélt, hogy komolyan érdeklődnek-e Thomas iránt (miközben állítólag Jakob Fuglsangot is vinnék).
Az Ineos-nak mellesleg egy távozója biztosan lesz, az olimpiai időfutamon bronzérmet szerző Rohan Dennis ugyanis várhatóan a Jumbóhoz igazol.

Geraint Thomas

Fotó: Getty Images

Akikért nem kell izgulni: Pogacar, Bernal, Roglic, Alaphilippe, van der Poel, van Aert

Vannak versenyzők, akik nyugodtan készülhetnek az augusztusra, a már kétszeres Tour-győztes Tadej Pogacar hétfőn jelentette be, hogy 2027 végéig hosszabbított az UAE Emirates-el, és Bernal, Roglic, Alaphilippe, van der Poel illetve van Aert helye és szerződése is biztos. Sőt, a Jumbo-Visma nemrég 2024-ig írt alá a Tour második Jonas Vingegaard-ral.
Egyébként jelenleg három olyan versenyző van a WT-mezőnyben, aki hosszú távra is be van biztosítva, Tadej Pogacar szerződése 2027-ben, Remco Evenepoelé 2026-ban, az UAE által leigazolt Juan Ayuso megállapodása pedig 2025 végén jár le.
Tour de Slovaquie
Az utolsó sprint sem lett meg Sagannak, az összetettel vigasztalódhat
TEGNAP 14:44
Tour de Slovaquie
Úgy nézett ki, a Quick Step vezeti fel a sprintet Sagannak, de végül egy nevető harmadik nyert
18/09/2021 14:45