Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ventoux után, ob előtt – Valter Attila ott lesz a ma rajtoló Okcitán körön

Bodnár Gergő

Frissítve 16/06/2022 - 10:16 GMT+2

Nem sokat pihent Valter Attila a május 29-én befejeződött Giro után, hisz bő két hét verseny nélküli időszakot követően, kedden már a Mont Ventoux egynaposon tekert. Atit mától az Okcitán körön láthatjuk.

Valter Attila

Fotó: AFP

Azok után, hogy kedden a 10. helyen zárta a Mont Ventoux egynapost, Valter Attila ma nekivág a Giro utáni első többnaposának, a négyszakaszos Okcitán körnek. Az FDJ magyar versenyzője mellett, a Tourra készülő Nairo Quintana, és Alejandro Valverde is ott lesz a mezőnyben.
Nem sokat pihent Valter Attila a május 29-én befejeződött Giro után, hisz bő két hét verseny nélküli időszakot követően kedden már a Mont Ventoux egynaposon vett részt. Ati a 10. helyen zárta a versenyt, ami figyelembe véve a mezőnyt, egy kifejezetten jó eredménynek számít.
„Jól esett az egész verseny, nekem nem is volt nagyon kemény, az utolsó mászásig” – mesélte az Eurosportnak Valter Attila.
„Jól éreztem magam a nap során, szép környék, jó hegy, már a korábbi edzések alkalmával is tetszett a Ventoux. A lábak meg jók voltak, szerencsére nem volt semmi elvárás velem szemben, stressz nélkül lehetett nyomni. Meg szerintem a mezőny színvonala is egész magas volt, persze nem Roglic-színtű versenyzők ellen kellett tekerni, de ahogy néztem, Guerreiro is elég komoly számokat hozott, és nagyot ment. Szóval én is elégedett lehetek.”
Ati ma már ott lesz a négyszakaszos Okcitán körön, majd jövő héten már itthon, a magyar bajnokságon láthatjuk. Az időfutamot szerdán rendezik Ibrányban, a mezőnyverseny pedig pénteken (06.24) lesz Pannonhalmán.
„Sokkal jobban örülök a pannonhalmi emelkedőnek, mint az elmúlt évek sík versenyeinek” – mesélte nekünk Ati pár napja az ESBringa podcastben.
picture

A Nagy Giro-értékelő Valter Attilával - ESB podcast

„Nincs baj egyébként a sík egynaposokkal, sok az ilyen verseny WT-szinten is, csak minden évben ilyen pályán letekerni a magyar bajnokságot, kicsit frusztráló tud lenni. Van versenyző, aki gyakorlatilag bárhol képes nyerni, ilyen mondjuk Van Aert, de nekem kellenek a hegyek, hogy legyen esélyem. Persze, Pannonhalmán nem szó szerint egy hegyen lesz a cél, de csak fel kell menni többször arra a nagyjából egy kilométer hosszú emelkedőre, szóval egyértelműen jobban várom az ob-t, mint az elmúlt években.”
Ati az ESB podcastben ezen kívül arról is mesélt, hogy mekkora élmény volt számára, a Giro előtt a Groupama Biztosító által szervezett ’Felvezető kör’ elnevezésű esemény, ahol 1000 szurkolóval tekerhetett együtt; hogy milyen érzés volt két magyar versenyző társaságában lenyomni a Girót, hogy élte meg azt a bizonyos 19. szakaszt, és mennyi esélyt lát arra, hogy esetleg ott legyen a Vueltán.
A ma rajtoló Okcitán körversenyt – ami Valter Attila szezonbeli hatodik többnaposa lesz – 13.40-től közvetítjük élőben az Eurosport Appon, a nyitószakaszt pedig 17.15-től megmutatjuk az Eurosporton is, rögtön a Belga kör után.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés