Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„A sárga trikóra soha nem mondunk nemet” – Pogačar tavaszi formája tényleg félelmetes

Bodnár Gergő

Publikálva 09/03/2023 - 11:13 GMT+1

Arra kérdésre, hogy mennyire csalódott Vingegaard a vereség miatt, Grischa Niermann csak ennyit mondott: 'Persze, hogy az, sokkal többet akart kihozni ebből a napból'. Az UAE Emirates oldalán viszont nagy az öröm, Pogačar nyert és szerdán átvette a sárga trikót a Párizs-Nizzán.

Nem várt különbséggel nyerte a Párizs-Nizza 4. szakaszát Pogacar

Bár találkoznak majd keményebb emelkedőn is idén, mindenki tudta, hogy a szerdai lesz az első igazi Pogačar - Vingegaard csata ebben a szezonban.
A Jumbo-Visma versenyzője ugyan 11 másodperces előnyben volt a csapatidőfutam miatt, mégis elősként akciózott, aminek a egy komoly Pogačar-kontra, és bónuszokkal együtt majdnem egy perc hátrány lett a vége.
"El kell ismerni, nem ez volt a legjobb napunk" - mondta Grischa Niermann, a holland csapat sportigazgatója.
Jonas nagyon jól érezte magát a hegy alján, de aztán túllépte a határait, ezért elég sok időt vesztett. Talán nem kellett volna támadnia, de ez a sport már csak ilyen.
Arra kérdésre, hogy mennyire csalódott Jonas Vingegaard a vereség miatt, Niermann csak ennyit mondott: „Persze, hogy az, sokkal többet akart kihozni ebből a napból.”
Az UAE Emirates oldalán viszont nagy az öröm, Pogačar nyert, átvette a sárga trikót, és ami nem utolsó szempont, elég sokat adott Vingegaard-nak.
"Mivel ő próbálkozott először, azt hittem, hogy nagyon jó lábai vannak. Ezért nem mentem tovább, hanem csak tettem a kereket. Úgy voltam vele, kivárom, mi lesz a folytatás” – mondta Pogačar, aki összetettben 44 másodperccel vezet a Jumbo versenyzője előtt.
"Az emelkedő végén azért voltak keményebb részek, ahol minden a robbanékonyságról szólt. Akkor tudtam némileg eltávolodni tőle. Elkezdett nőni a különbség, aztán gondolom, Jonas nem bírt többet. Amikor láttam, hogy távolodok tőle, a célig már mindent beleadtam.”
picture

Tadej Pogacar

Fotó: Getty Images

Ez már nyilván az összetettnek szólt, ami ugyan csak vasárnap, az utolsó szakaszon fog eldőlni, de Pogačar kétségtelenül jó helyzetbe került.
"A zárónap sem egyszerű, úgyhogy nem adjuk fel. Van még két szakasz, ahol jók lehetünk. De Pogačar tavaszi formája tényleg hihetetlenül jó" - mondta Niermann. "Mondjuk ezt már az elmúlt évek során is láthattunk. Tényleg nagyon meggyőző eddig.”
Tadej Pogačar ugyan elmondása szerint nem tervezte átvenni a vezetést összetettben, de mint tudjuk, a sárgára nem mondunk nemet.
Tíz idei versenynap, 5 győzelem és két trikó. Amiből vasárnap délutánra könnyen három is lehet.
(VeloNews, Wielerflits)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés