A két idei nyilatkozata alapján vajon mennyire hihetünk Wout van Aertnak?
Január elején még arról beszélt, hogy a tavasz elején majd visszafogja magát, hisz csak április elején, a Flandria meg a Roubaix idején szeretne csúcsformában lenni. Erre az Omloopon kifejezetten simán nyert.
Aztán jelezte, hogy a Párizs-Nizzát egyszerű bemelegítő versenynek szánja a klasszikusok előtt, egy olyan állomásnak, ahol tovább építheti a formáját. Az eredmény? Négy nap alatt négyszer állt dobogóra, szerdán megnyerte az időfutamot, ráadásul nem is a saját szerelésében, hanem a szervezőktől kapott zöld mezben, ami a csapata szerint, nem kicsit növeli a győzelme értékét. Hiába a kisebb bukás, és egy csúnya seb a bal térdén, nem Roglic, hanem ő vezeti az összetettet. Aminek talán Georges - van Aert kisfia - örül a legjobban, hisz a sárga trikó mellé ugye jár egy plüss oroszlán is.
Kerékpár
„Piálgattam, toltam sok szemét kaját, de már vége” – a fiatal tehetség készen áll 2023-ra
02/12/2022 - 15:50
„Nyertem már korábban a Nizzán, de ez az első oroszlánom, amióta apuka vagyok. Remélem, tetszeni fog neki, mert nemrég lebetegedett és nem aludt túl jól.”
Ahogy az apukája sem, bár a keddi bukás és a mély vágás a bal térdén egyáltalán nem akadályozta a szerdai egyenkéntin.
„Jobban fáj, ha lépcsőzöm, mint amikor a kerékpáron ülök és tekerek” – mondta van Aert, aki már két győzelemnél jár idén.
A belga versenyző a Nizza rajta előtt még arról beszélt, tanulva a tavalyi tavaszból, és az erős Tirrenóból, nem akarja széthajtani magát ezen a héten, csak 1-2 szakaszt nézett ki magának, és nem is gondol az összetettre. Ehhez képest 4 nap után nála a sárga.
Az a lényeg, hogy Primoz megnyerje az összetettet, és különben is, a durva napok még csak most jönnek.

Wout Van Aert

Fotó: AFP

Wout van Aert tegnap pályafutása hatodik időfutamát nyerte, megint elég jó mezőnyben. Vajon ez lenne a legerősebb száma?
„Az időfutam közel áll ahhoz, amit egész életemben a cyclocrossban csináltam: harcoltam önmagam ellen. De ha megnézzük mindazt, ami ahhoz kell, hogy egy top időfutamversenyző lehessek, akkor a válaszom nem. Egyszerűen nincs elég időm arra, hogy állandóan szélcsatornában legyek, és minden apró részletre odafigyeljek. Túl sok mindenre koncentrálok ahhoz, hogy ezt megtehessem. Próbálom megtalálni az egyensúlyt, és vannak versenyek, amikor úgy érzem, ez tökéletesen sikerül.”
Hogy mennyire „megbízható” Wout van Aert, és mennyire hihetünk neki, az hétvégén kiderül. Hisz az időfutam után ismét arról beszélt, hogy nem akarja kihajtani magát, és szombaton szívesen átadná a sárgát Roglicnak.
(Dernier Heure, HLN.be)
Tour de France
Kezdjünk megbarátkozni a gondolattal: 2024-ben nem Párizsban zárul a Tour de France
01/12/2022 - 14:50
Kerékpár
Tényleg létezik olyan francia, aki inkább nyerne Flandriát, mint Tour-szakaszt
01/12/2022 - 14:16