Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ha Roglič és Pogačar a mezőnyben van, neked csak a második hely marad

Bodnár Gergő

Publikálva 13/03/2022 - 11:22 GMT+1

Primož Roglič a Párizs-Nizza, Tadej Pogačar a Tirreno-Adriatico királyszakaszát nyerte meg szombaton. Mindketten közel vannak ahhoz, hogy az összetettet is behúzzák, és mindketten más sebességi fokozaton közlekedtek eddig. Hatalmas a fölényük, de hamarosan a Sanremón egymással is összefutnak.

Pogacar Tadej

Fotó: AFP

"Nem sok mindent lehet tenni, amikor az ellenfeled másik sebességi fokozatban közlekedik a hegyen" - mondta Simon Yates, aki szombaton mindent megpróbált Roglič ellen, de nem volt esélye a szakaszgyőzelemre.
"Még csak nem is liheg, miközben mindenki más úgy veszi a levegőt, mintha a halálos ágyán lenne. Nehéz bármit is másképp csinálni ellene. Próbálkoztam pár váratlanabb megindulással, de nem lehetett lerázni.”
Olyannyira nem, hogy Roglič rá jellemző módon az utolsó 200 méteren simán lenyomott mindenkit, és akárcsak tavaly, egy nappal a zárás előtt megint egészen simán vezeti a Nizzát.
A realitás nyilván az, hogy övé a sárga, de ehhez ma a kerékpáron kell maradnia. Jól emlékszünk rá, a tavalyi zárószakaszon kétszer is esett, és az utolsó pillanatban el is bukta az összetettet.
A Tirrenón közben zajlik a Pogačar-show, a szlovén versenyző már két győzelemnél jár, tegnap Pantani-hegyén, a Carpegnán osztotta ki a mezőnyt, és egy laza, 16 kilométeres szóló végén nyerte a királyszakaszt.
„Az összetett tegnap reggel még egész szoros volt, most már egy fokkal simább. De nem tartom magam legyőzhetetlennek, soha nem is tartottam. Kemény napunk volt, a hideg sokat kivett belőlem is, bár egész gyorsan tudok alkalmazkodni hozzá. Mondjuk, ettől még nem szeretem.”
Ha Roglic és Pogacar a mezőnyben van, neked csak a második hely marad
Pogačar az idén rá jellemző könnyedséggel hagyta ott a mezőny legjobb hegyimenőit, és akárcsak a Stradén, megint komoly fölénnyel nyert. Elbírt a veszélyes lejtmenettel, a hideggel, a korábbi fárasztó napok sem hagytak nyomott rajta, és bár nem mondta ki egyértelműen, azért finoman Evenepoelnak is odaszúrt egyet. A belga versenyző hiába produkálta az egész mezőny (!) leggyorsabb lejtmenetét a Carpegnán, elég sokat, négy percet kapott Pogačartól.
Damiano Caruso a tegnapi befutó után kimondta, amire valószínűleg már nagyon sokan gondoltak magukban:
Ha Pogačar ott van a mezőnyben, te csak a második helyért harcolhatsz.
Ezt egészítsük ki azzal, hogy amennyiben Roglič ott van egy másikban, nagyjából ugyanez a helyzet. Szerencsére, jövő szombaton a Sanremón – ebben az idényben először - végre egymás ellen láthatjuk őket.
(La Gazzetta dello Sport, HLN.be)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés