Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mámoros van der Poel, elátkozott van Aert, síró Degenkolb – nyilatkozatok a Paris-Roubaix után

Nagy Benjámin

Frissítve 09/04/2023 - 19:34 GMT+2

Az Észak Pokla ismét felejthetetlen versenyt hozott: minden idők leggyorsabb Paris-Roubaix-ját Mathieu van der Poel nyerte, ráadásul az Alpecin a második helyet is elvitte Jasper Philipsen által. A befutót követően ők ketten érthetően nagyon elégedetten értékeltek, viszont a defekt miatt balszerencsés Wout van Aertot, valamint a van der Poelék miatt bukó John Degenkolbot nem lehetett vigasztalni.

Nem okozott csalódást az Észak Pokla, minden idők leggyorsabb Paris-Roubaix-ját Van der Poel nyerte

Nézzük, mit nyilatkoztak a főszereplők!
Mathieu van der Poel, a győztes:Hihetetlenül versenyeztünk csapatszinten ma, és ennél nem lehet jobban teljesíteni, hiszen Jasper második lett. Életem egyik legjobb napja volt ez a kerékpáron, nagyon erősnek éreztem magam. Próbáltam korábban is támadni már és leszakítani a srácokat, de nem sikerült, aztán jött a bukás Degenkolbbal, majd a támadás Wouttól. Először nem vettem észre, hogy defektje van, csak láttam, hogy lassan megy. Peches dolog, mert lehet, hogy ketten eljutottunk volna együtt a célig, de ez része a versenyzésnek. Szerencse és jó lábak kellenek a győzelemhez, nekem mindkettő megvolt. Egyedül maradtam elöl és próbáltam a lehető legkeményebben menni a célig. Nehéz mit mondani a klasszikusszezonomra, aminek ez volt az utolsó versenye – tényleg álomszerű befejezés az ilyen. A Roubaix történetének leggyorsabb átlagát tekertük, az elejétől a végéig őrült sebességgel mentünk, és én végig nagyon erősnek éreztem magam. Örülök, hogy a csapat munkáját be tudtam fejezni.”
Jasper Philipsen, a második helyezett: „Még nem igazán tudom felfogni, mert erről álmodni sem mertünk volna. Örök élmény marad ez a nap, sosem fogom elfelejteni. Elégedettek és büszkék vagyunk, mert minden összeállt. Az, hogy úgy érek a velodrome-ba, hogy látom Mathieu-t örülni, aztán a saját magam dobogós helyéért sprintelhetek... tényleg egyedülálló. Mathieu-vel nagyon jól kijövünk, és örülök, hogy az utóbbi hetekben értem végzett munkájáért most valamit visszaadhattam. Pályafutásom egyik, ha nem a legnagyobb eredménye a mai, éreztem, hogy le tudom hajrázni Woutot a legvégén. Egy nap talán én is megnyerhetem ezt a versenyt, de most nagyon tudom élvezni ezt a második helyet is.”
Wout van Aert, a harmadik helyezett: „Éltem már át defektet, de egy ilyen pillanatban nagyon savanyú a helyzet – azonnal tudtam, hogy vége a győzelmi esélyeimnek. Húsz-huszonöt másodpercet veszítettem, ezt nem lehet behozni egy csúcsformában lévő Mathieu ellen. Képes voltam semmissé tenni a fájdalmat, de úgy tűnik, a Roubaix átkozott marad számomra. Örülök, hogy jó teljesítménnyel tudtam befejezni a tavaszt, szép eredményeket értünk el a csapattal, csak az a bizonyos nagy győzelem nem jött össze. Mondjuk az élet nem csak győzelmekből áll...”
A nagyot bukó, végül hetedik John Degenkolb: "Rendkívül csalódott vagyok az eredmény miatt. Az, hogy egy ilyen csoport tagjaként az élmezőnyben tekerhettem, nagyon sokat jelent számomra. Olyan pillanat volt, amire életem végéig emlékezni fogok. Sajnos aztán jött a bukás... az út jobb oldalán haladtam a Carrefouron, Jasper egy kicsit jobbra húzódott. Én már félig az árokban voltam, Mathieu pedig még átpréselte magát, így hirtelen nem volt előttem több hely és nekimentem egy nézőnek. Mentálisan és fizikálisan is megviselt a bukás, a bal vállam nagyon fáj. Nagyon kiábrándító, hogy elvették az esélyt egy igazán jó eredményre. Biztos, hogy nem én voltam a legerősebb abban a csoportban, de Roubaix az Roubaix, és bármi megtörténhetett volna...”
A negyedik Mads Pedersen: „Nagyon üresnek érzem magam most. Szerettem volna, hogy ott legyek a végjátékban, ez össze is jött. Az Arenbergen elég sok energiát elhasználtam a felzárkózáshoz, jók voltak a lábaim, sikerült is visszajönnöm. Az Alpecinnek három embere volt a csoportban, próbáltam túlélni. Mathieu nagyon erős volt, le a kalappal előtte. A Carrefourra vártam, de amikor támadtak, nem tudtam menni velük. Elégedett vagyok összességében. Remélem, jövőre még közelebb kerülhetek a legjobbakhoz.”
Az ötödik Stefan Küng: „Az Arenbergtől kezdve fullgázon mentünk, nem volt pihenés. A Roubaix hozta a szokásos formáját, nagyon elkészültünk. Próbáltam menni a végén, de ennyit tudtam most. Mathieu ilyen: ha jó lábai vannak, nem bírsz vele lépést tartani. A legerősebb nyert, nem bonyolult, gratulálok neki. Remélem, lehetek még jobb a jövőben, szeretnék feljebb lépni majd. Az most is kiderült, hogy kiknél kell erősebbnek lenni.”
Forrás: részben Sporza
picture

A Sanremo után itt egy újabb klasszikus, Van der Poel nyerte a Roubaix-t!

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása