Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Mathieu egyszerűen erősebb volt nálunk” – nem is lehet kérdés, hogy Van der Poel jogosan nyert aranyat

Bodnár Gergő

Frissítve 07/08/2023 - 14:25 GMT+2

Hiába a bukás, Mathieu van der Poel egészen simán nyerte meg az országúti világbajnokság mezőnyversenyét. Szombaton jöhet a dupla, hisz montiban is rajthoz áll, és ha ott nyer, egyszerre három szakág szivárványszínű trikója lesz nála.

Harmincnyolc év után holland arany, Van der Poel az új világbajnok!

Az ezüstérmes Van Aert szerint teljesen egyértelmű végeredmény született, Van der Poel sokkal erősebb volt náluk. Azt viszont nem érti, miért nem lehet rádiót használni a vb-n.
„A bukásról nehéz mit mondani, mert abban a kanyarban teljesen szabályosan fordultam és nem igazán kockáztattam”– mondta Mathieu van der Poel, aki idén a világbajnokság mellett, a Sanremót és a Roubaix-t is egészen nagy fölénnyel nyerte.
„Mivel jól éreztem magam, úgy voltam vele, inkább a rövid emelkedőkön tudok előnyt szerezni, nem a kanyarokban, szóval nem erőltettem semmit, egyszerűen csak elcsúsztam. Eltört a cipőm, a kerékpár nem sérült, szóval utána gond nélkül tudtam tovább nyomni. De a bukás után azért egy kicsit az adrenalin is dolgozott bennem.”
Van der Poelt tényleg nem zökkentette ki az elcsúszás, a kerékpárja és a cipője sem sérült komolyabban, nem kellett cserélnie, mindössze a meze szakadt ki és lehorzsolta a térdét. Idővel a bő fél perces előnye, egyre inkább nőni kezdett.
„Visszaültem és mentem, ez valahogy ösztönből jött. Szerencsére nem estem ki a ritmusból, különösebben nem is kezdtem fáradni, szóval tényleg csak egy elcsúszásról beszélünk. Amikor láttam, hogy még nőtt is az előnyöm, teljesen megnyugodtam, és utána már magamhoz képest egészen óvatosan mentem be a kanyarokba.”
picture

Amikor bemondjuk, hogy Van der Poel nem szokta elnézni a kanyarokat... és kicsúszik

Van der Poel végül 1.37-es előnnyel nyerte a világbajnokságot, ami a világháború óta az ötödik legsimább győzelemnek számít.
Az egyik nagy célom volt az országúti vb arany, szóval szinte már teljesnek tekinthető a pályafutásom. Hatalmas megtiszteltetés lesz egy évig ebben a mezben tekerni.
Az ezüstérmet Wout van Aert szerezte meg, aki utólag elárulta, hogy rádió hiányában menet közben nem is tudott semmit Van der Poel bukásáról.
„Igazából nem vagyok nagyon csalódott az eredmény miatt, hisz Mathieu egyszerűen erősebb volt nálunk. Persze túlságosan boldoggá sem tesz az ezüst” – kezdte az értékelését Van Aert, aki a hét idei számára fontos egynaposból, csak egyet tudott megnyerni.
Persze a vb ezüst mellett a Sanremón és a Roubaix-n szerzett harmadik, vagy a Flandrián begyűjtött negyedik hely nem rossz eredménysor, csak ismerve a maximalizmusát, nem is siker.
picture

Mathieu van der Poel

Fotó: Getty Images

„Mathieu tényleg sokkal erősebb volt nálunk. A bukását utólag tudtam meg, talán ha mellettünk történik az eset, akkor más a helyzet, de így, hogy nem is láttuk, nem sokat számított. Hisz már előtte elhúzott tőlünk. Azt hiszem, jó versenyt futottam, nagyot nem hibáztam, ha valaki ennyivel erősebb nálad, azt egyszerűen el kell fogadni. Azt viszont továbbra sem értem, hogy amennyiben a szezon nagy versenyein használhatjuk a rádiót, akkor a vb-n miért nem.”
Remco Evenepoel már a vb rajtja előtt extra helyzetbe került, hisz az édesapja nyilatkozata miatt (az Ineos mellett három csapat is vinné a fiát), magyarázkodni kényszerült a jövője miatt.
Mindenki fogja be a száját, és hagyja, hogy tegyem a dolgom
– reagált a témára, a világbajnoki mezőnyversenyt 10 perc hátránnyal befejező Evenepoel.
„Én pontosan tudom, hogy mit tehetek és mit nem. Lefevere és az apám is jobban tenné, ha csendben maradna. Bosszantó, hogy egy szép időszak ellenére mindig felszínre kell törnie valami negatívumnak. Ez kicsit olyan, mintha velem soha nem lehetne minden rendben, és semmit nem tudnék jól csinálni. Ez egy kicsit zavaró, de folyamatosan ebben élek amióta profi vagyok, szóval szinte már kezdem megszokni.”
picture

Remco Evenepoel

Fotó: Getty Images

forrás: HLN.be és HN.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása