Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Mindent megbeszéltünk, mint egy jó házasságban szokás” - a belgák egymásért tekernének a vb-n

Bodnár Gergő

Publikálva 22/09/2022 - 18:54 GMT+2

Egymásért, és nem egymás ellen kell tekerni, akkor összejöhet egy nagy eredmény. Wout van Aert és Remco Evenepoel tökéletes összehangba került, és nem győzik hangsúlyozni, hogy tanultak a tavalyi vb-n elkövetett hibákból.

Wout van Aert (balra) és Remco Evenepoel (jobbra)

Fotó: AFP

Egy évvel a leuveni világbajnokságon törént csalódás után, Wout van Aert és Remco Evenepoel tökéletes összehangba került. Hasonló válaszokat adnak, hallhatóan bíznak a másikban, és csak az érdekli őket, hogy a belga válogatott sikeres legyen.
„Tavaly valóban volt némi feszültség köztünk, de az egész történetből levontuk a tanulságokat" mondta Van Aert.
Szóval most tényleg össze fogunk dolgozni. Megbeszéltünk mindent, teljesen őszintén, mint egy jó házasságban szokás.
Egy dolog számít, hogy Belgium sikeres legyen" – tette hozzá Evenepoel. „Ismerem Wout képességeit, ő pedig az enyémet. Egy kemény verseny végén, simán képesek lehetünk kihasználni azt, hogy ketten vagyunk elől.”
„Ha együtt és nem a másik ellen versenyzünk, akkor egyszerűen nagyobb esélyünk lesz a végső győzelemre. Én jobban sprintelek, mint Remco, ő pedig képes lehet messzebbről támadni. Fontos az időzítés, mert túl korán nem szabad elindulni. Tőlem mindenki azt várja, hogy bízzak a sprintemben, de talán korábban is támadhatok” – mondta van Aert, aki egyáltalán nem bánta meg, hogy kihagyta az időfutamot.
„Ezt már tavasszal eldöntöttem, így nem is foglalkoztat a kérdés. Semmi értelme arról beszélni, mi történik, ha én is ott vagyok a rajtnál.”
„Egyetértek Wouttal, tényleg sokáig együtt kell maradnunk, és jó lenne a legtöbbet spórolni a hajrára” – emelte ki Evenepoel.
„Ez egy hosszú, és a széles utak miatt elég gyors pálya lesz, ahol nem csak egyetlen helyen lehet támadni. A végén a frissesség dönhet. Hat erős versenyző lesz még mellettünk, de szerintem nem mi fogunk végig irányítani. Olaszország, Franciaország és Hollandia erős csapattal indul, én főleg velük számolok. Hogy mi az ideális forgatókönyv? Belga arany és belga ezüst. Remélem az utolsó körben még mindketten ott leszünk az első csoportban.”
Tavaly Wout van Aert volt a legnagyobb esélyes a leuveni világbajnokságon, de egy váratlanul agresszív versenyzéssel, a franciák alaposan meglepték.
„Akkor tényleg húztak egy meglepőt, és korán elkezdtek komoly tempót menni. Olyan korán, hogy nekem nem is esett jól” - nyilatkozta Van Aert, aki tavasszal már egyik fontos egynaposának végén sem érezte azt a fáradtságot, amit tavaly Leuvenben.
picture

Wout van Aert és Remco Evenepoel

Fotó: AFP

„Nálam most egyértelműen Matthews az egyik nagy esélyes. Otthon teker, az egész ausztrál csapat érte megy, kibírja a rövid emelkedőket, és jó a sprintje. Pont olyan típusú versenyző, mint én.”
„Szerintem a francia csapat lesz a legnagyobb ellenfelünk. És ott lesznek az olyan magányos, kevés segítővel induló srácok, mint Van der Poel vagy Pogacar. Ja igen, meg a madarak. Talán rájuk kell a leginkább odafigyelni” – jegyezte meg viccesen Evenepoel, aki úgy érzi, hogy teljesen kipihente a Vueltát.
„Jobban vagyok, mint egy hete, de nem tudom mit várhatok magamtól. Ez már a szezon vége, három kilóval könnyebb is vagyok, mint amikor Liége-t nyertem, tehát nincs sok értelme az összehasonlításnak."
forrás: Nieuwsblad.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása