Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van der Poel szerint nem kizárt az együttműködés közte és Van Aert között

Kálmán Laci

Publikálva 26/09/2021 - 10:07 GMT+2

Azt mondja, Wout a favorit, úgyhogy kockázatos dolog lenne őt elvinni a célig.

Van der Poel

Fotó: AFP

Bár Mathieu van der Poel háta nem gyógyult meg teljesen, a belga vb-t semmi pénzért ki nem hagyta volna.

„Érzem a hátam, de alapvetően jól vagyok” – mondta Van der Poel. „Nem leszek tökéletes állapotban, de a fájdalomnak nem lesz majd komoly szerepe a versenyen. Ha nem állnék készen, nem állnék oda a rajthoz.”
És ugye Belgium az mégiscsak Belgium. Még akkor is, ha az útlevelében Hollandia szerepel a neve mellett.
„Mivel itt van a vb, mindent megtettem, hogy kész legyek. Itt éltem le az egész életem. És az emberek itt megőrülnek a sportágért. Maximális erőnlét kell majd, alaposan felőröl majd minket a pálya, ami egyébként szerintem fekszik nekem. Nyilván sokan rajtam akarják majd tartani a szemüket. Különleges verseny lesz.”
Egy olyan verseny, ahol, a körülményeket figyelembe véve nem ő lesz a favorit. Hanem az örök rivális Wout van Aert.
Ő a toronymagas esélyes. Aki látta őt az elmúlt hetekben versenyezni, az nem gondolhatja másként. Kevesen gyorsabbak nála a végén, úgyhogy kockázatos dolog elvinni őt addig.
Van der Poel nem is bánja, hogy rátolhatja a favoritok szerepét a belgákra. Ugyanakkor egyfajta együttműködésben is gondolkodik.
Wout van Aert (rechts) und Mathieu van der Poel bei der Flandern-Rundfahrt
„Rajtuk múlik minden, simán kontrollálhatják a versenyt. Meg kell próbálnom okosan versenyezni, jól beosztani az erőmet. Wout és én többször bizonyítottuk már, hogy szükségünk van egymásra. Egyfajta szövetségre, megállapodásra gondolok.”
„Persze nem csak ketten leszünk. Colbrelli rettentő erős. Ott van Evenepoel is, aki kiváló taktikai húzás lehet a belgáknak, és erős soruk van a dánoknak és az olaszoknak is. Ők megpróbálják majd olyan nehézzé tenni a versenyt, amennyire csak lehet. És számolni kell Alaphilippe-pel és Caleb Ewannel is.”
„Ami a jövőt illeti, a cyclocrossból egy kicsit visszaveszek, de persze a címemet azért meg akarom védeni. A monti marad a legfontosabb, de persze most a vb-re koncentrálok, utána pedig a Roubaix-ra.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés