Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van Aert: „Kicsit kezd sok lenni az ezüstérmekből”

Bodnár Gergő

Publikálva 20/09/2021 - 18:07 GMT+2

Akárcsak tavaly Imolában, Van Aert megint Ganna mögött lett második az időfutam vb-n.

Wout Van Aert

Fotó: AFP

Két ezüstérem Imolában, második hely van der Poel mögött a januári cyclocross vb-n, ezüst az olimpiai mezőnyversenyen, és az újabb második hely tegnap az időfutamon. Kezd kicsit sok lenni a második helyekből, de ha Wout Van Aert vasárnap aranyat nyer, talán minden közelmúltbeli „vereségét” elfelejti.
Nem tudom, hány ezüstöm van otthon, lehet meg kellene számolnom. Bár talán jobb, ha ezt nem teszem meg.
Wout Van Aert érthető módon csalódott, mert hazai pályán tényleg aranyra készült. Ez most nem egy olyan második hely volt, mint Tokióban, ahol elmondása szerint neki tényleg nem volt több abban a versenyben. De tegnap?
„Igazából örülnöm kellene az időfutamomnak, mert nagyon közel kerültem egy olyan sráchoz, aki egy igazi specialista ebben a számban. Öt másodperccel Filippo mögött végezni nem rossz, amennyiben reálisan nézem az eredményeket. Ezek alapján akár elégedett is lehetnék, de egyáltalán nem vagyok az. Kezd kicsit sok lenni az ezüstérmekből”- mondta láthatóan csalódottan Van Aert, aki sorozatban másodszor maradt le az időfutam világbajnokság aranyérméről.
Wout van Aert
Ennek ellenére tényleg zseniális, amit a belga versenyző eddig összehozott a nagy egynaposain. Van Aert eddig - két különböző szakágban - összesen 16 nagy világversenyen (vb, Eb, olimpia) vett részt, és 14 alkalommal állhatott dobogóra. Vagyis a versenyei 87%-án ott volt a Top 3-ban.
„Én is győztes típus vagyok, így eléggé kiakadtam az ezüst miatt” – mesélte Sarah, Van Aert menyasszonya. „Amikor Ganna beért a célba, olyan nagyot káromkodtam, hogy Georges elkezdett sírni. Csak akkor nyugodott meg teljesen, amikor meglátta az apukáját.”
Aki szintén nem fogadta őszinte örömmel Ganna idejét, de egyből ment gratulálni. És mire odaért a kisfiához, már mosolyogni is tudott.
Forrás: HLN.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása