Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alaphilippe: “Jó lenne elkerülni egy Van Aert elleni sprintet”

Eurosport
Eurosport

Publikálva 25/09/2021 - 15:15 GMT+2

Tavaly elérte a nagy célját, és világbajnok lett. Most nem ő a legnagyobb esélyes, de egy ilyen pályán rá is nagyon kell figyelni.

Alaphilippe

Fotó: AFP

Nagyobb szerencséje volt a világbajnoki mezzel, mint Mads Pedersennek, aki a koronavírus járvány miatt alig tudta viselni a szivárványszínű trikót. Nem volt rossz éve, de azt ő is a saját bőrén érezte, hogy a világbajnoki cím igenis plusz közelezetségekkel jár.
Nyilván a nagy médiaérdeklődés és az extrán sok sajtótájékoztató miatt nem mondana le a dupláról, bár Imolával ellentétben most (talán) nem ő a legnagyobb esélyesek egyike.
"Erre a pályára nem lehet pontos forgatókönyvet írni" – mondta a francia válogatott pénteki sajtótájékoztatóján Alaphilippe. "Tavaly minden kiszámíthatóbb volt, pontosan tudtam, hol kell támadni, vasárnap azonban bármelyik pillanat sorsdöntő lehet. Papíron ez egy kevésbé nehéz útvonal, de ha nem vagy top formában, nem leszel ott a végjátékban."
Julian Alaphilippe 2020-ban elérte pályafutása nagy célját, megszerezte a világbajnoki címet, amire a franciák 23 évet vártak. Teljesen nyilvánvaló, hogy messze nem lesz olyan nagy nyomás rajta vasárnap, mint Wout van Aert-on.
"A világbajnoki cím megszerzése volt a nagy célom, így nekem a tavalyi év után már nem kell stresszelnem. Azt hiszem, méltó módon viseltem a mezt, nem hoztam rá szégyent, voltak szép győzelmeim világbajnokként, épp ezért nem bántam meg semmit. Persze, ha a világ legjobbja leszel, az mindig plusz stresszel, extra kötelezettségekkel és kevesebb szabadsággal jár, de ez már csak ilyen. Ezzel mindenkinek együtt kell élnie.”
Ebben Van Aert sem lesz kivétel, már ha képes lesz hazai pályán világbajnoki címet nyerni.
"Ő a nagy favorit, ez nyilvánvaló. De nem csak rá, vagy a belgákra fogok figyelni, ilyen pályán rengeteg olyan versenyző van, aki világbajnok lehet. Amúgy pedig jó lenne elkerülni egy olyan sprintet, ahol ott van Wout. Remélem kapunk segítséget azoktól az országoktól, akik erről a kérdésről úgyanígy gondolkodnak.”
Julian Alaphilippe
Alaphilippe bár nem top favorit, azért bizakodó, annak ellenére, hogy a tavalyi világbajnoki keretből már csak Valentin Madouas maradt mellette.
“A célunk viszont nem változott: győzni akarunk. A tavalyi évhez képest azonban nem én vagyok az egyetlen francia, akinek ez sikerülhet. Minden más, mint volt Imolában, a pálya is teljesen kiszámíthatatlan, ráadásul akkor a Tourról jöttünk. Most teljesen fel kellett építeni magunkat az őszi idényre, de szerintem én mindent jól csináltam. Hétről hétre egyre jobban érezem magam.”
Forrás: HLN.be

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés