"Mindenki megy tovább a maga útján, mondhatni 0-0-val zártunk. Három év után nem lett sem jobb, sem rosszabb a kapcsolatunk. Volt pár verseny, amit megnyertem, azért nem kevés időt töltöttem náluk, és talán én is benne voltam abban, hogy a csapat jövőre már a WorldTourban versenyezhet.”
Ezt mondta diplomatikusan Nairo Quintana, amikor a napokban volt csapatáról, az Arkéa-Samsicről kérdezték.
A 32 éves kolumbiai versenyző épp egy gran fondón vett részt, amikor hosszabban is beszélt a kolumbiai újságírókkal. Bár elég magabiztosnak tűnt a jövőjével kapcsolatban, kicsit azért félreérthetően fogalmazott.
Kerékpár
Valverde visszavonult, de a Movistar már megtalálta az utódját
10/11/2022 - 18:21
„A WorldTourban fogok versenyezni” - nyilatkozta Quintana, és ezt a mondatát azért elég nehéz értelmezni.
Mert nyugodtan fogalmazhatott volna úgy is, hogy WorldTour-csapatban folytatja, és akkor nem lenne több kérdés. De ebből a mondatból még nem következik mindez, simán lehet, hogy végül egy pro-konti sorhoz kerül. Így pedig tényleg kifejezetten sok WT-versenyen állhatna rajthoz.
Quintanát egyébként nemrég megkereste a Team Medellín, de ezt a lehetőséget bár megtisztelőnek nevezte, érhető módon visszautasította. A VeloNews pedig a Bahrain - Victorious érdeklődéséről írt, de ezt a hírt a csapat nagyon hamar cáfolta.
Bár a Movistar Fernando Gaviria, illetve Ruben Guerreiro leigazolása után azonnal jelezte, hogy végleges a kerete, Quintana a volt soráról is lehetséges opcióként beszélt. Pedig a spanyol csapat már korábban is elmondta, hogy nem terveznek további igazolásokat, épp ezért Mark Cavendish iránt sem érdeklődnek. Pedig az olasz sajtóban pletykaként ez a lehetőség is felmerült.
Szóval fogynak a csapatok, és még tippelni is nehéz arra, hova igazolhat Nairo Quintana. Aki elmondása szerint már mindenben megegyezett az új sorával, és csak a hivatalos bejelentésre vár.

Nairo Quintana

Fotó: AFP

„Én már nagyon szívesen beszélnék konkrétumokról, de arra kértek, hogy ezzel még várjunk egy kicsit. Szokás szerint majd az új csapatom jelent be hivatalosan.”
Szóval pillantanyilag Quintanával kapcsolatban két dolog biztos: egyrészt a CAS által kiadott, egy hónappal ezelőtti közlemény értelmében a tramadol-ügye miatt tényleg bukta az idei Touron elért eredményeit (összetett 6. hely), és elmondása szerint jövőre a WorldTourban fog versenyezni.
Ha pedig mégsem kellene senkinek, akkor ott a Team Medellín. Mert ők tényleg nem viccnek szánták Quintana leigazolását.
Forrás: VeloNews, El Tiempo
Tour de France
Quintana megint rossz híreket kapott, hogy lesz így csapata?
03/11/2022 - 13:09
Kerékpár
Quintana nem marad az Arkeánál, de nem is volt aláírt szerződése
02/10/2022 - 08:56