Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Sanremót nyerte, de a Ferrarit még nem vette meg az Alpecin sprintere

Bodnár Gergő

Frissítve 21/03/2024 - 12:51 GMT+1

Jasper Philipsen a legjobb haverjait, és kis túlzással a monacói szomszédjait verte a szombati sprintben, egy olyan Milánó-Sanremón, ahol minden idők legmagasabb átlaga jött ki a 288 kilométeres verseny végére. De mi lesz vele jövőre, mennyi esélyt lát a maradására, vagy tényleg lecsap rá a Bora?

Az idegek harca a végjátékban, hidegrázós sprintbefutó döntött a Sanremón

Tavaly második lett a Roubaix-n, nyert négy szakaszt a Touron és elvitte a ponttrikót. Most, amikor lejár a szerződése, úgy kezdte a szezont, hogy rögtön behúzta az év első nagy klasszikusát, majd megnyerte a sprinterek egyik kedvenc egynaposát, a Brugge-De Panne-t.
Jasper Philipsen a legjobb haverjait, és kis túlzással a monacói szomszédjait verte a szombati sprintben, egy olyan Milánó-Sanremón, ahol minden idők legmagasabb átlaga jött ki a 288 kilométeres verseny végére.
„A Sanremo után elmentünk vacsorázni a srácokkal, jó sokat nevettünk és ittunk egy kis Aperolt, így legalább olaszkodtunk is. Aztán hazaértem, ledobtam magam a tv elé és visszanéztem az utolsó 30 kilit.”
Sokan gratuláltak az Alpecin versenyzőjének, Eddy Merckx egyenesen a saját, első Sanremo-győzelméhez hasonlította Philipsen sprintjét.
„A legkedvesebb üzenet talán Tom Boonentől érkezett. Mindig jó, amikor az embernek egy ilyen legenda gratulál. Ő soha nem tudta megnyerni a Milánó-Sanremót, bár én valószínűleg soha nem leszek képes négyszer győzni a Roubaix-n.”
Jasper Philipsen nagyot robbantott, pont most, amikor csapatot keres. Bár pontosabb azt írni, hogy most, amikor lejár a szerződése. Egy Sanremo-győzelem talán még jobb pozícióba helyezi az aláírás előtt. Mondjuk már nem ő tárgyal a szerződéséről, mivel télen aláírt a Pogačar menedzsereként is dolgozó Alex Carerához.
Az előző szerződését viszont tényleg Philipsen alkudta ki, mert akkor még nem volt ügynöke.
„Fontos a fizetés, de minket most inkább az érdekel, ki milyen szerepet szánna a jövőben Jaspernek” – mondta Carera.
„Lényeges, hogy felépítsenek köré egy sort és hosszútávon gondolkodjanak benne. Természetesen ott akar lenni a Touron, de nálunk az sem kizárók ok, ha az esetleges érdeklődő már rendelkezik egy összetett esélyessel.”
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Finom utalás arra, hogy a Bora mellett Philipsen volt csapata, az UAE Emirates is bejelentkezett.
„Jasper szeret az Alpecinnél tekerni, és kiváló kapcsolatban van a vezetőséggel, amely láthatóan nagyon jó munkát végzett az elmúlt évek során. Velük fogunk elsőként leülni tárgyalni.”
Azaz Philipsen sorsa még nem dőlt el, és egyáltalán nem zárja ki a maradását. Csak kérdés, hogy a Roodhoft tesóknak mennyit ér meg a belga versenyző, a szerződését 2028 végéig meghosszabbító Van der Poel mellett.
A mostani, közel 2 millió eurós fizetésére biztosan rá kell majd ígérni. Miközben a kérők szinte sorban állnak, a Boráról már konkrétan azt pletykálják a mezőnyben, hogy a Red Bull beszállásának köszönhetően nem ismeri a költségvetés fogalmát. Vagyis a jövőben bármennyit költhet, a pénz nem számít.
Belga sajtóinformációk szerint az UAE Emirates is komolyan érdeklődik, és hiába teker ott Philipsen legjobb haverja, a sportszakmai célok azért fontosabbak. A kérdés úgy szól: elférhet-e a csapatban a világ legjobb sprintere, miközben Tadej Pogačarral cél a Tour de France megnyerése?
Arról nem beszélve, hogy a pletykák szerint sprinterszemüvegen keresztül nézve a Colnago V4RS minden, csak nem a leggyorsabb kerékpár.
picture

Centik döntöttek minden idők legnagyobb átlagsebességű Milano-Sanremóján - összefoglaló

„Kedveljük Jaspert, de őszintén: melyik csapat ne akarná most azonnal leigazolni? Ugyanaz a helyzet vele, mint Pogačarral. Mindenki őt akarja” – mondta egy neve elhallgatását kérő UAE-s stábtag a Het Nieuwsbladnak.
Bónuszként ott a Tudor, amelyet Van Aert nemrég egy olyan sorként jellemzett, ahová nagyon szívesen eligazolna. A svájci csapat szintén bejelentkezett Philipsenért, és ezt Carera is megerősítette.
Velük csak annyi a probléma, hogy (még) nem a World Tourban szerepelnek. De ettől persze jövőre simán kaphatnának szabadkártyát, amennyiben Hirschi mellett esetleg a világ legjobb sprintere is ott lenne a keretben.
A bejelentésre viszont pár hetet még biztosan várni kell, hisz Jasper Philipsen most még a versenyekre koncentrál, és csak a Roubaix-t követően kezd el tárgyalni a jövőjéről.
Addig van ideje kitalálni, hogy mivel lepi meg magát a nagy győzelem után.
„Hallottam, hogy anno Filippo Pozzato a Sanremo-győzelmét követően vett egy Ferrarit, de én még nem rendeltem meg. Sőt, lehet, hogy nem is Ferrarit szeretnék…”
forrás: nieuwsblad.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés