Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ahol a minőség számít, nem a mennyiség – sokáig vártak Van der Poelék az első győzelemre

Bodnár Gergő

Publikálva 19/03/2023 - 11:39 GMT+1

Az Alpecin csapata március elejéig nem nyert versenyt, de aztán jött Philipsen a Tirrenón, majd Van der Poel a Sanremón, és ez bizony már három minőségi győzelem. Mathieu két Flandria után megnyerte a harmadik nagy egynaposát, így a családi versenyben már jobban áll az édesapjánál, Adrie-nál.

Van der Poel komoly előnnyel nyert, Valter Attila a 34. helyen jött meg - összefoglaló

Március 8-a, a Párizs-Nizza negyedik napja.
A Soudal-Quick Step már 12 győzelemnél jár, Tadej Pogacar egymaga ötnél. És az Alpecin-Deceuninck?
Az ő nevük mellett egy szép nulla figyel. Bizony, ebben a szezonban Mathieu van der Poel sora várt legtovább az első győzelmére.
„Be kell vallanom, hogy nem élveztük azokat a heteket. Jó sokáig nem jött az első győzelem, és ez nyilván az újságíróknak is feltűnt. De mi soha nem kételkedtünk magunkban" – mondja Christoph Roodhooft, az Alpecin főnöke.
„Szándékosan elég nagy célokat tűztünk ki erre a szezonra, a cyclocross-világbajnokság mellett egy nagy egynapost, és szakaszgyőzelmet a Touron. Lehet, hogy nem fog minden sikerülni, de ettől még így kell nekimenni egy évnek. Magasra tettük a lécet, és minőségben gondolkodunk, nem a mennyiségben, mivel nekünk nem reális 40 vagy 50 győzelem egy év alatt. Lehet, hogy sokáig nem nyertünk, de szerintem most már van egy pár sor, aki szívesen cserélne velünk.”
picture

Tökéletes felvezetés van der Poeltól, Philipsen nyerte az újabb sprintet

Merthogy az Alpecin március elejéig tényleg nem nyert, de aztán jött Philipsen a Tirrenón, majd tegnap Van der Poel, és ez bizony már három minőségi győzelem.
„Rendben, ismerjük el, hogy Mathieu nem volt olyan erős a Tirrenón, mint két évvel ezelőtt, amikor szakaszokat nyert. De simán lehet, hogy akkor volt túl korán túl jó formában. Én éreztem, hogy rendben lesz, de ne felejtsük el, hogy a Cipressa után rajta kívül még 4 emberünk volt elöl. Csapatként mentünk nagyot. Ha esetleg nem tudott volna akciózni a Poggión, szerintem még Kragh Andersennel is lehetett volna esélyünk” – mondta Christoph Roodhooft.
picture

Mathieu van der Poel

Fotó: AFP

„Hatmásodperces előnye volt a Poggio lejtmenetében, ami picivel még nőtt is a sík rész elején. Én akkor tudtam, hogy ez már megvan. Hátszele volt, és hatvannal száguldott. Nem lehetett utolérni.”
Van der Poel két Flandria után megnyerte a harmadik nagy egynaposát, vagyis a családi versenyben már jobban áll az édesapjánál, Adrie-nál.
Ami pedig külön extra, hogy tegnap rekordot ment a Poggióra (6 másodperccel döntötte meg Jalabert-ék 1995-ös idejét), és minden idők második legmagasabb átlagsebességű Sanremóját húzta be szólóban.
Huszonkilenc éve nem nyerte meg senki akkora különbséggel az év első nagy egynaposát, mint Van der Poel.
picture

Van der Poel komoly előnnyel nyert, Valter Attila a 34. helyen jött meg - összefoglaló

Forrás: nieuwsblad.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés