Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Pár év múlva majd elmesélhetem, hogy együtt versenyeztem Valverdével” – így készül Valter és Fetter a Lombardiára

Bodnár Gergő

Frissítve 07/10/2022 - 19:17 GMT+2

Jön az év utolsó klasszikusa, ahol nemcsak két búcsúzó legenda, hanem Valter Attila és Fetter Erik is ott lesz a mezőnyben. A két magyar versenyzőt arról is kérdeztük, milyen lesz Valverdével és Nibalival együtt tekerni a szombati Lombardián.

„Pár év múlva majd elmesélhetem, hogy együtt versenyeztem Valverdével” – így készül Valter és Fetter a Lombardiára - twitter.com/groupamafdj

Fotó: Twitter

Akárcsak tavaly, Valter Attila és Fetter Erik ezúttal is együtt, a Lombardián zárja a szezont. Ati tavaly emlékezetesen nagyot ment, hisz a tizedik helyért zajló sprintben nem sokkal kapott ki Higuitától és Quintanától.
Szombaton a két magyar versenyző megint ott lesz a Lombardián, ahol utoljára láthatjuk majd profiként Vincenzo Nibalit és Alejandro Valverdét.
A két magyar versenyzőt a közelgő offseason, a fárasztó év és a pillanatnyi forma mellett arról is kérdeztük, hogy milyen lesz utoljára egy mezőnyben tekerni a két legendával.

Jön a Lombardia, ami mindig a szezon végét jelenti. Te mennyire vártad már az utolsó versenyt?

Valter Attila: Annyira nem vágott haza ez a szezon, mert tavaly egy kicsit többet mentem napban meg versenykilométerben is. Talán a Giro miatti felhajtás volt igazán fárasztó, de mostanság nyugi volt körülöttem. Várom már nagyon a pihenést, de kicsit olyan ez az utolsó verseny, mint valamelyik Grand Tour vége. Soknak tűnik a három hét, de amikor a 20. szakasznál tartasz, már tudod, hogy megcsináltad. Nyilván tudnám még nyomni, akár egy hónapig is, de érzem azért, hogy kell a pihenő. Főleg fejben fáradtam el.
Fetter Erik: Ha még lenne például két egyhetesem, simán le tudnám nyomni, de azért jó, hogy itt a vége. Mert igazság szerint nem volt sok pihenőm a Girót követően. Mondjuk nekem nem a Lombardia lesz az utolsó versenyem, mert jövő héten megyek a Veneto Classicon.

Milyen formában érzed magad így, október elején?

Valter Attila: Az utóbbi hónapokban elég nagy nyugi volt körülöttem, gond nélkül tudtam edzeni, a formám rendben van, a balesetem óta tök jól mentek az edzések. Várom ezt a Lombardiát, most azt mondom, hogy frissnek meg kipihentnek érzem magam, de ettől még jól fog jönni a pihenő. A következő hét elején már a Jumbónál lesz jelenésem egy ruhapróba miatt.
Fetter Erik: Javuló tendenciát mutat a formám, versenyről-versenyre javulok. Több, mint egy hete visszajöttünk Ausztráliából, szóval szerintem már teljesen visszaálltam. Bár nem sokat voltam otthon, kb. fél napra repültem haza, gyors ruhacsere, aztán már utaztam is tovább.
A Lombardián az lesz a feladatunk, hogy a nap elején benne legyünk a szökésben, aztán Fortunato körül kell mozogni, mert ő a kiemelt emberünk.
picture

Fetter Erik és Valter Attila - foto: instagram.com/fettererik/

Fotó: Instagram

A szombati lesz Valverde és Nibali utolsó versenye. Neked mennyire extra, hogy egy mezőnyben lehetsz velük?

Valter Attila: Ez kifejezetten extra, még akkor is, ha én már 3 éve versenyzek velük, meg néha ellenük. Simán lehet, hogy egészen hamar eljön az idő, amikor a fiatalabbak majd megkérdezik tőlem, hogy emlékszem-e még Valverdére. Én meg azt tudom válaszolni: nem hogy emlékszem, még versenyeztem is vele! Nagyon komoly, amit letettek az asztalra, Valverde nekem nyilván egy picit nagyobb kedvencem, durva, hogy még a szombati Lombardián is ott van a favoritok között.
Fetter Erik: Mindketten hatalmas királyok, nem is tudnék választani közülük. Azért elég nagy büszkeség, hogy egy mezőnyben mehettem velük, és ott leszek az utolsó versenyükön. Ha adódik rá alkalom, nyilván lepacsizom mindkettőjükkel.

Mennyire tervezted már meg a pihenést vagy a nyaralást?

Valter Attila: Három-négy hetet tervezek pihenni, általában ennyit is szoktam, de ez időjárásfüggő. Most még azt sem tudom, milyen hosszú lesz a nyaralás. Az időjárást úgy értem, hogy ha itthon nem lesz hideg, és kellemes hőmérsékletben lehet tekerni, akkor nyilván nehéz lesz engem „eltiltani” a bicótól. De ezt a 3-4 hetes pihit már az új, jumbós edzőm javasolta.
Fetter Erik: Általában 4 hét szokott lenni a pihenő, de azért az nem szó szerint egy hónap semmittevést jelent. Mert ebben van egy hét levezetés, egy hét felvezetés, és azért szoktam közben mozogni. Meg a Veneto Classicot követően lesz egy párnapos szezonzáró összetartásunk a csapattal, majd azt követően jövök haza.
picture

Valter Attila és a Groupama FDJ - twitter.com/groupamafdj

Fotó: Twitter

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés