Pogacar – egy Tour- és Liége-győztes, aki végre szlovén kört nyerne.

Mindössze nyolcéves volt, amikor Valverde először megnyerte ezt a versenyt. Bernard Hinault és 1980 után ő az első regnáló Tour-győztes, aki behúzta a Liége-t. Alaphilippe jól mondta, ez a srác tényleg mindig és mindenhol képes nyerni. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy Pogacarnak a szezon elején is jó formában kellett lennie, hisz tőle már február végén eredményt várt a csapata.
Idén – trikókkal együtt - kilenc győzelmet szerzett, ezek között volt egynapos (LBL) és egyhetes (UAE+Tirreno) is. Gondolhatnánk, hogy a rövid pihenés, és a hegyi edzőtábor után a Tour lesz a következő nagy feladat, de Pogacar előbb otthon szeretne bizonyítani.
Kerékpár
Lehet, hogy nem látjuk Roglicot és Pogacart a Tour rajtjáig?!
02/05/2021 09:26
Június közepén lesz a szlovén kör, amit még soha nem tudtam megnyerni. Sőt, háromszor indultam rajta, és még a dobogós sem voltam. Ideje lenne már lezárni ezt a rossz sorozatot.
Hát igen, nem sokan vannak a történelemben, akik 21 évesen Tourt, 22 évesen Liége-t nyernek, de a szlovén kör még hiányzik a gyűjteményükből.
Valverde: "Szebb lett volna a dobogó, de ez se rossz"
Negyvenegy évesen lett negyedik, ami hangsúlyozni sem kell, hogy mennyire kiváló eredmény. Főleg azok után, hogy az Amstelen ötödik, szerdán meg harmadik volt.
"Szebb lett volna a top3, még szebb a győzelem, de el kell fogadnom az eredményt"– mondta Valverde, aki pályafutása 21. (!) dobogóját szállította az ardenneki klasszikusokról.
"A sprintben mindenki engem nézett, senki vállalta a felelősséget, és nem akart vezetni. Ami nem baj, így én álltam be előre, aztán próbáltam a lehető legtovább elől maradni. Elégedett vagyok, mert azért jöttem, hogy versenyben legyek a győzelemért, és erre az utolsó méterekig meg volt az esélyem."

Tadej Pogacar Alejandro Valverde

Fotó: Getty Images

Alaphilippe-nek megint nem sikerült
A világbajnok tavaly korán ünnepelt, most meg kicsivel a célvonal előtt előzte meg Tadej Pogacar.
"Ő egy igazi zseni, ezért nem hiszem, hogy szégyellni kellene magam a második hely miatt. Tadej amióta megjött a profik közé, folyamatosan hozza magát, elképesztő szinten teker, már élete első háromhetesen dobogós volt, tényleg bárhol képes nyerni. Nekem ez szerdán sikerült, most 2. lettem, azért ez nem olyan rossz eredménysor. Nyilván jobb lenne Liége-győztesként nyilatkozni, de mindig minden nem jöhet össze" - mondta Alaphilippe, aki idén sem fog Girózni, így most némi pihenőre vonul.
Vele legközelebb jó esetben a Dauphinén (vagy a Touron) találkozhatunk, könnyen lehet, hogy már friss apukaként.

Pogacar ünnepel

Fotó: Eurosport

Carapaz és a supertuck
Szabálytalan, vázra kuporodós lejtmenet ("supertuck") a szökésben, Richard Carapaz nem is úszta meg a kizárást. Nyilván nagyobb botrány lett volna, ha tízben jön, vagy amennyiben dobogón zár, de ettől még szabálytalanságot követett el.
Schär a Flandrián dobott el a pont a kamerák előtt egy kulacsot, ami annyira felháborította a szurkolókat és a versenyzőket, hogy "az új szemetelős szabályt" gyorsan meg is változtatták. Ezek szerint az egynaposokon az első rossz helyen eldobott kulacs "csak" pénzbüntetést jelent, és a második szabálytalanság ér kizárást.
A szabálytalan testhelyzet viszont egy másodpercig sem engedélyezett, ezért is került DSQ Carapaz neve mellé a Liége végén.
https://i.eurosport.com/2021/04/25/3121259.jpg
Liège - Bastogne - Liège
A Tour címvédője lenyomta a világbajnokot a Liège sprintjében
25/04/2021 17:23
Liège - Bastogne - Liège
Liège - Bastogne - Liège összefoglaló
25/04/2021 17:01