Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel: „Erősebbnek érzem magam, mint a tavalyi Vuelta előtt”

Bodnár Gergő

Publikálva 24/04/2023 - 19:00 GMT+2

Remco Evenepoel vasárnap olyat tett, amire 1952 óta nem volt példa. Ferdinand Küblerhez hasonlóan ő is megnyerte pályafutása első két Liège-ét. Nem mellesleg az első versenyző Moreno Argetin után, aki világbajnoki trikóban tudott győzni. Akárcsak a három nagy idei klasszikuson, Evenepoel is szólóban nyert, bő egyperces előnnyel.

Pogačar-kéztörés után Evenepoel-parádé a Liège-en - Összefoglaló

A Sanremo, a Flandria és a Roubaix után a szezon negyedik nagy klasszikusán, a Liège-en is szólógyőzelem született.
Hiába volt szinte biztos, hogy Remco Evenepoel ugyanott próbál támadni, mint tavaly, nem sokan tudtak vele menni. Pidcock bírta a legtovább, de egész gyorsan őt is lerázta.
Ferdinand Kübler 1952-es bravúrja óta nem volt példa arra, hogy valaki az első két Liège-indulása alkalmával nyerjen. Nem mellesleg Evenepoel az első versenyző Moreno Argetin után, aki világbajnoki trikóban tudott győzni.
„Lehet, hogy könnyűnek tűnt kívülről, de mégis elég kimerítő versenyünk volt. Különösen az időjárás miatt. Hideg volt, sokat esett, és csúszott az út. Ez mindig komoly terhelést jelent a testnek és a fejnek egyaránt."
Evenepoel idén először versenyzett világbajnoki trikóban hazai közönség előtt, így nyilván nagyon motivált lehetett.
„Rengeteg üzenetet kaptam a verseny előtti napokban, szóval tudtam, hogy valami extrát kell mutatnom az ismerősök és a szurkolók miatt. A Redoute-on akartam támadni, ezt volt a terv, de a megindulásom előtti pillanatban ugyanúgy megcsúszott a kerekem, mint tavaly.”
Sokan várták a Liège-t, főleg a Pogačar elleni csata miatt, de ez egy korai bukás miatt végül elmaradt.
"Hatalmasat estek, nem lehetett nem hallani az egészet. Természetesen sosem szeretnéd, ha valaki elesne és súlyosan megsérülne, de sajnos ez a verseny része. Már nekem is volt alkalmam megtapasztalni. Gyors gyógyulást kívánok Tadejnek, remélem hamar visszatérhet.”
Evenepoelnak – mindamellett, hogy megint lehetősége volt megmenteni a csapata tavaszát – az is plusz motivációt jelenthetett vasárnap, hogy beígértek neki egy extra vacsorát.
„Megegyeztem a csapat dietetikusával, hogy ha nyerek, ehetek sültkrumplit. Szóval azzal ünnepeltünk. Most egy fokkal több időm van kiélvezni a győzelmet, bár hamarosan megyek Calpéra, mert jó időben szeretnék tovább készülni a Giróra. Durva lesz a harmadik hét, oda kell majd a csúcsforma. Bár érzések alapján most azt mondom, hogy erősebb vagyok, mint a tavalyi Vuelta előtt voltam.”
picture

A 2023-as LBL dobogósai

Fotó: AFP

A Liège megnyerésének Patrick Lefevere is nagyon tudott örülni, de természetesen egy picit odaszúrt a csapatát kritizáló újságíróknak.
„Mondjuk ki, Remco és az egész csapat szenzációs volt. Sokan nem látják, de ezek a srácok heteket töltöttek a Teidén, távol a családjuktól, és csak a feladatukra összepontosítottak. Amikor látszik, hogy ilyen erős a kapitányod, az neked is extra erőt tud adni” – mondta Lefevere.
„Sajnálom Pogačar bukását, de a hiánya nem változtatott semmit a terveinken. Amúgy is ilyen agresszív stílusban akartunk versenyezni. Tavaly sok kritizáltak minket, idén sem változott a helyzet, de újra itt vagyunk a Liège után, és megint mi nyertünk.
Jó lenne nem csak belga szemüvegen keresztül nézni a tavaszunkat, mert ha jól tudom, van 20 győzelmünk és eggyel több második helyünk. Elnézve a költségvetésünket és a riválisok anyagi lehetőségeit, szerintem ez nem egy rossz eredménysor.”
picture

Címvédés világbajnoki trikóban, Evenepoel nyerte a Liège-t!

(HLN.be)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés