Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Végig irányították az elmúlt hetet, három embert adtak a dobogóra: az Ineos mindent vitt

Eurosport
Eurosport

Frissítve 29/03/2021 - 19:05 GMT+2

Bár Valter Attila is nagyon ment a Katalán körön, az Ineos volt a főszereplő: Adam Yates nyerte az összetettet, két csapattárs, Porte és Thomas előtt.

Adam Yates from Great Britain, Geraint Thomas from Great Britain and Richie Porte from Australia of Ineos Grenadiers at the podium celebrating their result during the 100th Volta Ciclista a Catalunya 2021

Fotó: Getty Images

Bár számunkra nyilvánvalóan Valter Attila szereplése miatt volt emlékezetes a Katalán körverseny, volt ennek a héten egy nagy nyerte: méghozzá az Ineos.
Ismét előjött a rájuk annyira jellemző ’vezessük végig a hegyet durva tempóban’ taktika, és ezzel a riválisok nem is nagyon tudtak mit kezdeni. Persze, Roglic vagy Pogacar most nem volt ott a mezőnyben, de ettől még tény: három embert adtak a dobogóra, és végig domináltak a fontos szakaszokon. Ráadásul az évet most kezdő Richard Carapaz is elég biztatóan mozgott a hegyeken.
„Az összetett megnyerése volt a célunk a rajt előtt, amire három versenyzőnknek is lett volna esélye, erre mindhárman bejöttünk a dobogóra. Ennél többet tényleg nem tudtunk volna kihozni ebből a hétből. Ahol egyébként egyáltalán nem nagyon volt könnyű szakaszunk, az utolsó nap sem lehetett lazítani a Movistar miatt” – mondta Adam Yates, aki ezen a Katalán körön egyrészt először tekert profiként a tesója ellen (Simon 9. lett összetettben), másrészt megszerezte az első szakaszgyőzelmét Ineos-mezben.
Yates egy olyan egyhetesen nyerte meg az összetettet (és vitt el egy hegyi befutót), ami Dan Martin szerint az év egyik legnehezebb versenye. Geraint Thomas szintén jól ment a hegyeken, kicsit még saját magát is meglepte ezzel a dobogóval.
Nem hittem volna, hogy ilyen korán ennyire jó leszek
- mondta a harmadik helyen záró Thomas, akit idén nem a Girón, hanem újra a Touron láthatunk.
„Egész héten kiválóan működött a kommunikáció egymás közt, az ilyen eredmények tesznek kifejezetten jót a csapategységnek.”
Az Ineos egyébként 1960 - és a Miguel Poblet vezette Ignis csapat - óta az első sor, amely teljesen kisajátította a Katalán kör dobogóját.
Szerző: Bodnár Gergő
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés