Bár számunkra nyilvánvalóan Valter Attila szereplése miatt volt emlékezetes a Katalán körverseny, volt ennek a héten egy nagy nyerte: méghozzá az Ineos.
Ismét előjött a rájuk annyira jellemző ’vezessük végig a hegyet durva tempóban’ taktika, és ezzel a riválisok nem is nagyon tudtak mit kezdeni. Persze, Roglic vagy Pogacar most nem volt ott a mezőnyben, de ettől még tény: három embert adtak a dobogóra, és végig domináltak a fontos szakaszokon. Ráadásul az évet most kezdő Richard Carapaz is elég biztatóan mozgott a hegyeken.
„Az összetett megnyerése volt a célunk a rajt előtt, amire három versenyzőnknek is lett volna esélye, erre mindhárman bejöttünk a dobogóra. Ennél többet tényleg nem tudtunk volna kihozni ebből a hétből. Ahol egyébként egyáltalán nem nagyon volt könnyű szakaszunk, az utolsó nap sem lehetett lazítani a Movistar miatt” – mondta Adam Yates, aki ezen a Katalán körön egyrészt először tekert profiként a tesója ellen (Simon 9. lett összetettben), másrészt megszerezte az első szakaszgyőzelmét Ineos-mezben.
Katalán körverseny
Katalán körverseny: De Gendt győzelme 7.szakasz
28/03/2021 - 12:11
Yates egy olyan egyhetesen nyerte meg az összetettet (és vitt el egy hegyi befutót), ami Dan Martin szerint az év egyik legnehezebb versenye. Geraint Thomas szintén jól ment a hegyeken, kicsit még saját magát is meglepte ezzel a dobogóval.
Nem hittem volna, hogy ilyen korán ennyire jó leszek
- mondta a harmadik helyen záró Thomas, akit idén nem a Girón, hanem újra a Touron láthatunk.
„Egész héten kiválóan működött a kommunikáció egymás közt, az ilyen eredmények tesznek kifejezetten jót a csapategységnek.”
Az Ineos egyébként 1960 - és a Miguel Poblet vezette Ignis csapat - óta az első sor, amely teljesen kisajátította a Katalán kör dobogóját.
Szerző: Bodnár Gergő
Katalán körverseny
Katalán körverseny: Összefoglaló
27/03/2021 - 17:33
Katalán körverseny
Katalán kör, 4. szakasz befutó
25/03/2021 - 16:09