Sir Bradley Wiggins talán még sosem volt ennyire őszinte.

Olimpiai és világbajnoki aranyérmekkel, Tour de France-sikerrel és a 2016-os visszavonulása óta szerzett szakértői tapasztalatokkal a háta mögött most, 41 évesen úgy döntött, ideje tiszta vizet öntenie a pohárba, hogy tovább tudjon lépni az életben.

Tour de France
Szétrobban a fejem, el se hiszem - a könnyeivel küzdve adott interjút a Tour 1. szakaszának győztese
EGY ÓRÁJA
Wiggo ugyanis még nem zárta le teljesen a múltat, még van, ami eléggé bántja őt. Legfőképp a saját viselkedése, amit rutinosabban, hideg fejjel már máshogy értékel, mint korábban. Néhány nappal ezelőtt a korábbi csapattárs által megálmodott Geraint Thomas Cycling Club podcast megfelelő helyet biztosított annak, hogy a külvilág megismerje a háttérsztorit.
Valójában sosem értékeltem a sikert. Végig egy karaktert játszottam, felvettem a rocksztár jelmezt, és hittem, hogy ez az álca segít a hírnév és a rajongás miatt egyre erősebb hype leküzdésében, mert a felhajtást nem tudtam volna önmagamként kezelni. Az az igazság, hogy nem voltam jó a dicséretek feldolgozásában, így kívülről elég sokkoló és vitatott személyként festhettem, ami hosszú távon nem tett jót nekem, mivel kialakult rólam egy bizonyos Bradley Wiggins-kép, amit érthetően sokan utáltak.”
https://i.eurosport.com/2021/11/13/3253613.jpg
Ez a kép leginkább a 2012-es Tour után vált igazán erőssé. Az volt az a verseny, amelyet megnyert ugyan, de segítőjével, Chris Froome-mal a különböző csapatutasítások és egyéni érdekek miatt eléggé megromlott a kapcsolata. Igaz, nem végleg.
„2010 környékén Dave Brailsford zsíros szerződéssel kopogtatott az ajtómon, és azt hiszem, a pénz jobban vonzott, mint bármi más. Úgy gondoltam, ha valaha is meg akarom nyerni a Tourt, akkor valószínűleg egy olyan rendszerhez kell alkalmazkodnom, amit a legkevésbé sem szerettem volna. Nem nagyon csíptem a Dave-féle felállást, mert elég intenzív volt. A csapatnál töltött korszakom vége felé eléggé magányosan éltem. Sokszor egyedül üldögéltem a szobámban, nem élveztem semmit, csak kipipáltam az újabb feladatokat, és emiatt rossz szájízzel, csúnyán távoztam a csapattól. Ezt kizárólag magamnak köszönhettem.”
Őszintén megbántam azt is, ami Chris és köztem történt. Sokat befolyásolt az ügyön a gyerekes viselkedésem, amit sajnálok. Az idei Tour végén találkoztam vele egy klubban. Megöleltük egymást, kibékültünk. Sokat beszélek vele mostanában, és nagyon felszabadító érzés, hogy végre olyan a viselkedésem, mint amilyennek mindig is lennie kellett volna.
Wiggins azt is elárulta, miért építette fel magát ennyire furcsán azokban az időkben. Az okok egészen döbbenetesek.
„Valószínűleg a gyerekkoromból ered ez az egész. Rengeteg traumát éltem át, 15 évesen például szemtanúja voltam egy gyilkosságnak, ami mindig is kísértett. Az iskolaigazgatónkat, Phillip Lawrence-et megkéselték a St George’s School mellett. Ez a borzalom hatással volt a felnőtté válásomra, majd 2008-ban az édesapámat ölték meg Ausztráliában, tisztázatlan körülmények között. Amikor gyerekeim születtek, akkor sem tudtam helyrerakni magamban a dolgokat.”
A visszavonulása óta azonban úgy tűnik, szép lassan sikerült mindent tisztáznia.
„Egy ideig fogalmam sem volt, mit kezdjek magammal, de úgy érzem, mostanra megváltoztam. Nem szeretem azt az embert, aki profi versenyzőként voltam, és soha nem is akarok még egyszer olyan lenni. Hálás vagyok, hogy szakértőként maradhattam abban a sportágban, amit imádok, és immár mások sikerének is tiszta szívből tudok örülni.”
Forrás: velonews.com
Tour de France
Thomas, a teknős harcba száll a Touron a két nyúl, Pogacar és Roglic ellen
25/06/2022 09:10
Tour de France
Döntött Chris Froome Tour de France indulásáról az Israel-Premier Tech
22/06/2022 15:33