Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb négy Quick-Stepes száll ki Covid miatt a Giróról

Rév Dániel

Frissítve 17/05/2023 - 11:24 GMT+2

Az összetett éllovas Remco Evenepoel vasárnap este belejentette, hogy pozitív lett a Covid-tesztje és elhagyja a Girót. Most további négy csapattársa követi őt. Cattaneo, Černý, Hirt és Vervaeke PCR-tesztje lett pozitív, de az AG2R-es Vendrame és a corrateces Gandin sem áll rajthoz a szerdai szakaszon, hasonló okokból.

Eső, jeges hideg, szökevény győzelem és Fetter-dráma – összefoglaló

Tovább folytatódik a Giro d'Italia néven futó eliminációs kerékpárverseny. Azt követően, hogy a pihenőnap utáni keddi szakaszon kilenc versenyző nem állt rajthoz, és további négyen, köztük Fetter Erik, út közben adták fel a szakaszt, a szerda reggel sem telt eseménytelenül. Először a Team Corratec - Selle Italia jelentette be, hogy Stefano Gandin pozitív Covid-teszt miatt nem áll rajthoz a 11. szakaszon, majd robbant a Soudal - Quick-Step bombája:
A belga csapatból Remco Evenepoel összetett éllovasként szállt ki vasárnap este, a megnyert időfutam után, most pedig további 4(!) csapattársa is pozitív Covid-tesztek miatt kénytelen idő előtt feladni a Girót. A névsor: Mattia Cattaneo, Josef Černý, Jan Hirt és Louis Vervaeke, így a csapatból csak Davide Ballerini, Pieter Serry és Ilan Van Wilder maradt a versenyben.
Az események persze beindították a kerékpárrajongók fantáziáját, és miután Evenepoel kiszállását követően a szlovén válogatott egyik vezetője azon véleményét fogalmazta meg, miszerint a belga jó eséllyel nem is covidos, csak nem volt elég előnye az időfutamot követően és nem akart veszíteni, komolynak nevezhető újságok írtak cikkeket arról, hogy Primož Roglič lehet a mezőny szuperfertőzője, és persze azzal kapcsolatban is megindultak a találgatások, hogy Evenepoel kipiheni a betegségét és felkészül a Tour de France-ra. Utóbbi esetben nyilván nem jönne rosszul, ha a segítői is fel tudnának készülni a francia körre.
Cikkünk írása közben jött a hír az AG2R-től, hogy Andrea Vendrame sem áll rajthoz Camaioréban, pedig az olasz sprinternek a mai szakasz jó lehetőség lett volna egy top10-es hely megszerzésére.
Amennyiben további feladókról érkeznek hírek, frissítjük cikkünket.
FRISSÍTÉS
Sajnos nincs még vége a sornak, a Trekes Natnael Tesfatsion náthás tünetekkel ébredt, ő is kiszáll. Az EF-es Jonathan Caicedo hangsúlyozottan nem Covidos, ám ő is beteg és feladta a versenyt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés