Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Sérülések? A huszadik törés után már nem számolom” – Pozzovivo újra, de talán nem utoljára Girózik

Bodnár Gergő

Frissítve 13/05/2023 - 14:46 GMT+2

Domenico Pozzovivo tavaly még a Wanty színeiben versenyzett, ő is itt volt a Budapestről rajtoló Girón. De nem kapott új szerződést, és csak későn, március elején vitte el az Israel. Aztán az első idei versenynapján (Coppi e Bartali nyitószakasz) rögtön bejött a dobogóra. Hiába múlt 40 éves, célja a Top10-be kerülés.

Eolós szökevénygyőzelem, összetettben nincs változás a Giro első hegyi szakaszán

Annyira a Roglič-Evenepoel párharca koncentrálunk, hogy el is felejtettünk valakit. Pedig nélküle szinte nincs is Giro.
Természetesen nem ő legnagyobb esélyes, de mivel 40 éves múlt, és még március elején sem volt csapata, nem kis eredmény tőle a kerettagság. Domenico Pozzovivo szombaton sorozatban a 17. Girójának vágott neki, így már csak egy részvételre van Miro Panizza tizennyolcas rekordjától.
Amikor először indult az olasz körön, a Discovery színeiben tekerő Savoldelli nyerte az összetettet, Petacchi és McEwan uralta a sprinteket, és 5 olasz csapat volt a mezőnyben.
A huszadik törésem után már nem számolom a sérüléseket.
De miután 2019-ben edzés közben elütöttek, átfutott az agyamon, hogy ezt el kellene engedni. Túl makacs meg önfejű vagyok, így maradtam. Soha nem vesztettem el a motivációmat, de télen azért voltak pillanatok, amikor tényleg nem hittem egy új szerződésben. Pár éve még a szakaszgyőzelemért harcoltam, most marad a remény, hogy talán megjöhetek a Top 10-ben.”
Pozzovivo tavaly még a Wanty színeiben versenyzett, ő is itt volt a Budapestről rajtoló Girón, de aztán nem hosszabbítottak vele. Nagyon későn, március elején jött a hír, hogy lecsapott rá az Israel, és az első idei versenynapján (Coppi e Bartali nyitószakasz) rögtön be is jött a dobogóra.
A múlt hét szombaton elrajtolt Giro a 22. háromhetese, 2005 óta nem hiányzott az olasz körről.
„A hegyeken megpróbálok a lehető legtovább ott maradni a legjobbakkal, és megcélzom a Top10-et. Idén végre visszatér a Lago Laceno, ahol 2012-ben nyerni tudtam. Azt a napot, meg a Tre Cimét kifejezetten várom.”
Csak ugye odáig el is kell jutni, márpedig Pozzovivo kapcsán az is megkerülhetetlen kérdés, hogy elég sokszor elesik.
picture

Domenico Pozzovivo (fotó: IsraelPremierTech)

Fotó: facebook

A 2015-ös esésemre nem is emlékszem, arról csak utólag meséltek.
Inkább az hagyott nyomott bennem, amikor edzés közben elütöttek. Annak az ütközésnek minden pillanatára tisztán emlékszem. Szóval igen, amikor begyorsulunk a mezőnyben, általában én vagyok az első, aki a fékhez szokott nyúlni. Ha ilyen szintű trauma ér, szerintem örökre megmarad benned.”
Mivel Ciccone Covid miatt szinte az utolsó pillanatban kiesett, marad ő, Ganna és Caruso, hogy olaszként valami emlékezeteset alkosson. Bár Milannak köszönhetően, elég hamar megszületett az első hazai szakaszgyőzelem.
De milyen érzés még 40 évesen is ott lenni a sok erős fiatal mellett?
„Nagyon jó nézni ezt a korosztályt, nekem valahogy mégis Remco a kedvencem. Az benne a hihetetlen, hogy elől megy, tudod róla, mire készül, várod a támadást, mégsem tudod lekövetni.”
Pozzovivo célja tehát egy szép összetett helyezés, viszont még nem tudja, hogy mi lesz jövőre.
„Jó lenne még egy évet ráhúzni, és a 20. profi szezonom után befejezni. De még egy ilyen bizonytalan telet nagyon nem szeretnék. Remélem már nyáron el fog dőlni a sorsom.”
forrás: La Gazzetta dello Sport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés