„Elképesztő élmény volt az egész Giro, nagyon élveztem. A hír pedig igaz, így most be kell vallanom: valóban ettem egy szelet ananászos pizzát. De légyszíves, ezért ne haragudjatok rám.”
Mathieu van der Poel a kóstolással azért okosan kivárt a verseny végéig, de azért, amit ezen a Girón csinált, talán még ezt is megbocsátják neki az olasz szurkolók. Mondjuk nem lesz könnyű, az biztos.
Az Alpecin versenyzője, tartotta a szavát, tényleg eljutott Veronáig, közben szinte nem volt szakasz, ahol ne szökött volna, nyerte a visegrádi befutót, és 3 napig viselte a rózsaszín trikót. Azok után, hogy tavaly, élete első háromhetesén, hat szakaszon keresztül volt nála a sárga.
Kerékpár
Mathieu van der Poel: késő volt, aludni szerettem volna, de már másképp csinálnám
28/09/2022 - 11:11
Van der Poel a Gazzettának a girós élményei, és az ananászos pizza mellett arról is mesélt, hogy mikor láthatjuk legközelebb a mezőnyben.
Mathieu, miért szeretnek téged ilyen sokan?
Ezt a szurkolóktól kérdezd meg, mert én nem tudom. Magam részéről annyit tudok mondani, hogy nagyon élveztem ezt a Girót, elképesztő élmény volt, az olasz szurkolók meg durvák voltak. Amit a Fedaián csináltak, az örök emlék marad.
Hol láthatunk legközelebb?
De hisz még csak most ért véget a Giro… Egyébként szerintem a következő versenyem a Tour lesz, szóval július 1-én. A holland bajnokságot is kihagyom, mert megyek Livignóba, hegyi edzőtáborba.
A nagy rajt előtt azt mondtad, egy Grand Tour erősebbé tehet, mint versenyzőt. Így utólag, mit gondolsz, tényleg így van?
Ezt nem most, pár nappal a Giro vége után fogom elemezni, meg érezni, de jobban bírtam a sorozatterhelést, mint amire számítottam.
Rengeteget szöktél, egyesek szerint azért is mentél a nagy hegyeken, hogy teszteld, milyen esélyeid lehetnének majd az összetettre.
Á, dehogyis. Egyáltalán nincs ilyen célom, maradok az egynaposoknál.
Azt sajnálod, hogy csak egy szakaszt nyertél?
A nekem fekvő visegrádi befutó miatt az volt a célom, hogy megszerezzem a rózsaszín trikót. Mert erre azért nem minden évben lehet esélyem. Ez sikerült, de Nápolyt kicsit sajnálom, talán ha van velem még egy csapattárs, máshogy alakul az egész. Girmay-tól sem sokkal kaptam ki, de ennek ellenére az összekép egyértelműen pozitív.

Mathieu van der Poel - fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Tavaly mentél Tourt, de az olimpia miatt korán kiszálltál róla. Nagyon más egy Giro?
Annyiban mindenképp, hogy kevesebb a nyomás meg a stressz, mint a Touron volt. Ezt pedig nagyon élveztem.
Változik valamit az életed attól, hogy jövőre az Alpecin World Tour csapat lesz?
Ez csak a megnevezés meg a licensz miatt fontos, az eredményeket illetően szerintem bizonyítottuk, hogy a legfelső osztályban a helyünk. Nekem 2025 végéig van szerződésem, nem tervezek váltani, kiválóan érzem itt magam, és a következő olimpiáig biztosan nem állok le a másik két szakággal sem.
Végül az a bizonyos Veronában készült fotó, az ananászos pizza. Ez igaz?
Persze. Megkóstoltam, és nem volt rossz. Ha kell, bocsánatot kérek miatta. Légyszi, ezért ne haragudjatok rám.
(Forrás: La Gazzetta dello Sport)
Országúti Világbajnokság
Valter Atiéknak fogalmuk nem volt, hol állnak a vb-n, Pogačar és van Aert kiakadt
28/09/2022 - 08:03
Országúti Világbajnokság
Van der Poel pénzbüntetést kapott, már repülhet is haza
26/09/2022 - 07:58