Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Giro d'Italia, 8. szakasz - Fetter Erikkel, Peák Barnával és Valter Attilával a mezőnyben következik a Giro következő etapja, egyenesen Nápolyból. Az eurosport.hu élő közvetítése.

Giro d'Italia
8. szakasz | Sík szakasz | Férfiak | 14.05.2022
Élő
Élő frissítések
Gecsei Dina

Frissítve 14/05/2022 - 18:26 GMT+2


Live comment icon
A szombati 153 kilométeres távon egy negyedik kategóriás emelkedő várt a mezőnyre, ám teljesen síknak nem lehet nevezni a Nápoly környéki - a szervezők által kétcsillagos nehézségűnek ítélt - szakaszt, hiszen 2130 méternyi szintkülönbséget kellett teljesíteniük a résztvevőknek.
A szakasz elején viszonylag gyorsan ellépett a főmezőnytől egy 21 fős boly, amelyben több nagy név is ott volt. A szökevények két-három perc körüli előnyt építettek ki, az összetett esélyesek csapatai pedig nem törték magukat, hogy utolérjék őket. A rend az utolsó 50 kilométeren belül bomlott meg: előbb egy ötfős mini szökevénysor alakult ki Thomas De Gendt vezetésével - innen később az olasz Simone Ravanelli leszakadt -, őket a pontversenyben jól álló, a nyitószakaszon második eritreai Biniam Girmay, és a visegrádi finis során győztes Mathieu van der Poel fémjelezte ötösfogat vette üldözőbe.
Az elöl haladók magabiztosnak mondható, 40 másodperc körüli előnnyel vezettek, elsősorban a két Lotto-Soudalos versenyző, az egyaránt belga De Gendt és Harm Vanhoucke remek összedolgozásának köszönhetően. Végül a vezető négyesből került ki a győztes, a sprintet - Vanhoucke felvezetése után - De Gendt nyerte az olasz Davide Gabburo és a spanyol Jorge Arcas előtt.
A főmezőnyben az összetett második helyén álló Lennard Kämna 10 kilométerrel a vége előtt megtámadta Lópezt, de a spanyol figyelt és nem engedte el riválisát. Az utolsó kilométereken a főmezőnytől sikerült kissé elszakadnia Fetter Eriknek, aki így az előkelő 15. helyen zárta a szakaszt.
Valter Attila az esélyesek csoportjában, 3:33 perces hátránnyal a 48. helyen ért célba, míg Peák Barna a 13:30 perc hátránnyal a 138. helyen zárt.
picture

Juanpe maradt rózsaszínben, Fetter Erik a 15. helyen jött meg Nápolyban - összefoglaló

Live comment icon
A belga Thomas de Gendt hosszú szökés végén nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 8. szakaszát, az összetettben a spanyol Juan Pedro López megőrizte a rózsaszín trikót.
picture

Van der Poel hiába üldözte, a szökőkirály De Gendt nyerte a Giro 8. szakaszát

Live comment icon
Hoppá, Fetter Erik a 15. helyen ért célba!
Live comment icon
picture

Fotó: Getty Images

Live comment icon
MICSODA VÉGJÁTÉK
Live comment icon
Thomas de Gendt (Lotto Soudal) nyerte a Giro d'Italia 8. szakaszát.
Live comment icon
Pár méteren múlt van der Poel csodatétele, Thomas de Gendt lesprintelte a három társát.
Live comment icon
HIHETETLEN IZGALMAK - van der Poel bekapcsolta a rakétákat.
2 km
NAGYON hajtja van der Poel és Girmay, 10 másodperc alá ment a különbség.
3 km
Őrült hajsza kezdődött.
4 km
19 másodperc De Gendték előnye, van der Poel és Girmay megy nagyon lejtmenetben utánuk.
Live comment icon
POKOLI KEMÉNY UTOLSÓ 5 KM VÁR A SZÖKEVÉNYEKRE!
6,5 km
17 másodpercre csökkent van der Poelék hátránya. Talán van még remény számukra?
7,5 km
Az összetettben második Lennard Kamna (Bora) betámadta a rózsaszín trikót a főmezőnyből, Juanpe Lopez tudott menni vele.
8 km
Van der Poelék csoportja lefaragott pár másodpercet, de nagyon úgy néz ki, hogy a De Gendt-Vanhoucke-Gabburo-Arcas négyes között dől el, hogy ki nyeri a mai szakaszt. 28 másodperc az előnyük.
Live comment icon
Belül az utolsó 10 kilométeren.
13 km
Működnek a lábak a Treknél, 4 percre lement a főmezőny hátránya, úgyhogy Martin rózsaszín trikós álmai úgy fest, egyelőre elnapolódnak.
15 km
A Trek nagyon megy a főmezőnyben, igyekeznek a hátrányukat 4:10-4:20 alá tornázni.
18 km
De Gendt, Vanhoucke, Arcas és Gabburo elöl, 40 másodperccel mögöttük van der Poel, Martin, Poels, Girmay és Schmid, 4:20-al lemaradva a főmezőny a rózsaszín trikóssal.
Live comment icon
Belül vagyunk az utolsó 20 kilométeren.
Ha 4:45 fölé megy a főmezőny hátránya, Martin átveszi a vezetést az összetettben. Most 4:24-nél tartunk.