„Életem szezonját futottam, tényleg minden tökéletesen alakult. Most érett be az elmúlt évek munkája, de nincs ebben semmi extra, mivel vannak, akik egyből elkezdenek nyerni, másoknak meg simán csak több idő kell. Én is olyan vagyok, mint például Greg van Avermaet. Ő sem nyerte szét magát az első éveiben. De van ilyen, nálam most kerültek helyükre a dolgok.”
Erős Tour, olasz bajnoki cím, összetett a Benelux körön, Európa-bajnoki arany hazai pályán, majd az év fénypontjaként Roubaix-győzelem. Ennek pedig volt egy komoly utóhatása Sonny Colbrelli mindennapjaira: az alaposan megnövekedett médiafigyelem. Felkérés, interjúk, díjak, de nincs ebben semmi extra. Mágiscsak ő volt az első, aki 1999 után újra olaszként tudott Paris-Roubaix-t nyerni.
Mi megy könnyebben: a leállás után elkezdeni az edzéseket, vagy kezelni a Roubaix-győzelem miatt érkezett sok extra felkérést?
Paris - Roubaix
Nem azért kell két Paris-Roubaix, hogy a feministák végre befogják a szájukat
16/10/2021 16:50
Ekkora érdeklődéshez nem szoktam hozzá. Az a nagy problémám, hogy nem szeretek, és nem is tudok nemet mondani a meghívásokra. Ide-oda utazok, csak kapkodom a fejem. De lassan le kell állni, mert december 8-án kezdődik az első edzőtáborunk és az legalább teljesen kizökkent a hétköznapokból. Több óra tekerés a többiekkel minden nap, de az esték már nyugodtak lesznek. Carusót újra megkapom szobatársnak, de ez nálunk már csak így megy, nem tudunk elszakadni egymástól. Karácsony után családostul utazunk Gran Canariára edzőtáborozni.
Alakul már a 2022-es programod?
Annyit tudok, hogy tavaly nagyon jó hatással volt rám a magaslat, szóval most biztos több időt töltök majd hegyi edzőtáborban. Egyébként szeretnék visszatérni a Giróra, 2016-ban indultam legutóbb, és az már nagyon régen volt. Láttam az első magyaroroszági szakasz befutóját, mintha nekem tervezték volna. Persze, nem elég ha papíron fekszik neked az útvonal, ettől még nem lesz tied automatikusan a szakaszgyőzelem. Oda a legjobb formában kell megérkezni.

Colbrelli

Fotó: AFP

Erős volt az idei éved, de mivel lennél elégedett jövőre?
Ha maradnék ezen a szinten és megerősíteném a helyemet az eltiben. Vagyis nem akarok úgy gondolni 2021-re, hogy az csak egy „kicsúszott” év volt, amikor minden bejött. Egyáltalán nem baj, ha nem lesz nyolc győzelmem, hozzam össze csak a felét, de azok legyenek minőségi versenyek.
Most azért már jobban fognak figyelni rád…
Persze, nehezebb lesz mozgolódni, de ha te vagy a legerősebb, akkor nincs kérdés. Nézhetnek téged állandóan, készülhetnek rád, ha nem tudnak követni, nincs miről beszélni.
Áruld el, mi lett a Roubaix-n nyert trófea sorsa?
A kockakő kikerült otthon arra az asztalra, ami mellett nem tudok úgy elmenni, hogy ne néznék rá legalább egy pillanatra.
(La Gazzetta dello Sport)
Kerékpár
Colbrelli: „Igazi melós család a miénk, tudom mit jelent megdolgozni a sikerért”
12/10/2021 09:46
Paris - Roubaix
„Csak az volt a kérdés, hogyan éljük túl” – a Paris-Roubaix hősei mesélnek
06/10/2021 18:04