Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attilának minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a Girón!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/11/2019 - 20:26 GMT+1

A 21 éves magyar kerékpáros ott van a CCC csapatának Giróra készülő bő keretében.

Fotó: Eurosport

A bő keret már biztos. Első lépésnek ez pont jó, hisz ki gondolta volna mondjuk tavaly ilyenkor, hogy a budapesti Giro-rajt, és (legalább) egy magyar versenyző indulása egyáltalán téma lesz. Valter Attila a CCC World Tour csapatában folytatja, ez hétfő óta biztos. Vagyis minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a május 9-i nagy rajton.

A két magyar World Tour résztvevő már biztos, hisz Valter Attila mellett jövőre Peák Barna (Mitchelton-Scott) is a legmagasabb szinten tekerhet. Ami talán mondani sem kell, egy elképesztően nagy eredmény a magyar kerékpársport számára. Mint, ahogy a budapesti Giro rajt is az.

Ezt már csak azzal lehetne fokozni, ha legalább egy magyar kerékpáros ott lehetne a májusi nagy rajton. És erre Piotr Wadecki szerint minden esély megvan, hisz Valter Attilát nem véletlenül hozták fel a felnőtt csapathoz.
"A szponzorunk már több éve mondogatta, hogy kellene találnunk egy helyi tehetséget, hisz nekik nagyon fontos a magyar piac" - mondta a CCC sportigazgatója pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón. "Amikor Attila a szlovák kör legnehezebb hegyi szakaszán az első háromban jött meg Alaphilippe mellett, akkor tudtam, hogy megtaláltuk azt a magyar kerékpárost, akit kerestünk. Aztán a l'Avenir győzelem után abban is biztosak voltunk, hogy lehetőséget kell adnunk neki a World Tour sorban. Nagyon sokra hivatott srác, minden megvan benne ahhoz, hogy a világ egyik legjobb hegyimenője legyen."
picture

giro1.jpg

Fotó: Eurosport

Bár az esetleges Giro-indulásról november végén még nyilván nem lehet semmi biztosat mondani, azért az nem rossz hír, hogy Valter Attila ott van a CCC olasz körre készülő bő, nagyjából 13-14 fős keretében.
Piotr Wadecki az ESB kérdésére elmondta, a csapat deniai edzőtábora után mindenki okosabb lesz a programját illetően, de arra készülhetünk, hogy a 21 éves magyar versenyzőt a Katalán kör mellett valószínűleg a Tour of the Alps-on is láthatjuk. A végleges Giro-keretet pedig 3-4 héttel a budapesti rajt előtt hirdetik ki, tehát minden csak akkor válik biztossá.

Az első verseny időpontja sem ismert még, de a CCC sportigazgatója szerint Attila egy spanyol (Valenciai kör?), vagy egy francia többnaposon kezdheti meg a 2020-as évet.
picture

Fotó: instagram.com/valterattila/

Fotó: Eurosport

"Van Avermaet magyar csapattársat kapott" - így írtak Valter Attila leigazolásáról a nemzetközi sajtóban

titleValter Attila leigazolása szinte az összes kerékpárral foglalkozó oldalon hír volt tegnap este.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés