Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nibali: "Már három éve azt hallom, hogy öreg vagyok"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/12/2019 - 16:11 GMT+1

Nibali finom utalást tett arra, hogy az utolsó Bahreinnél töltött szezon, nem volt az igazi.

Fotó: Eurosport

"A Tour óta nem éreztem igazán jól magam. Néha egyszerűen nem élveztem a versenyzést, szóval nagyon kellett ez a váltás. Az első edzőtáborban mintha újjá születettem volna." 

Finom utalás arra, hogy az utolsó Bahraines idény - hangulatát tekintve - tényleg nem volt az igazi, de Nibali inkább nem beszél a múltról. Pedig lenne mit mondania. Előre tekint, és a 2020-as évet tervezgeti.
"Még a 2018-as Tour előtt keresett meg a vezetőség a szerződéshosszabbítással kapcsolatban. Nem volt rossz ajánlat, de csak 2020 végéig szólt. Én pedig hosszabb távra terveztem volna. Szerintem ott tört meg valami, és kezdtek el rossz irányba menni a dolog. Mesélhetnék még, de inkább hagyjuk a múltat."
Sokkal fontosabb a jövő, ami már a Trektől, és a Giróról szól. Meg persze az olimpiáról, ami Nibali számára szent és sérthetetlen. 
"Nem hiszem, hogy létezik ennél nagyobb dolog egy sportoló számára. Egészen elképesztő hangulata van."
De persze, nem egyetlen egynaposra teszi fel a komplett következő évét, elsőként ott a Giro. Ahol még mindig a végső győzelem lesz a cél, annak ellenére, hogy 35 évesen elég kevesen nyertek mostanság nagy kört.
picture

ELlx8qhXsAAA_1I.jpg

Fotó: Eurosport

"Ezt én is tudom, de a sportág már messze nem ugyanaz, mint amikor én kezdtem"- mondta Nibali.

"Nem tudom, hogy megnyerem-e a Girót, de az biztos, hogy a felkészülésemmel nem lesz gond. Akkor pedig lehet esélyem.Amúgy három éve folyamatosan azt hallom, hogy öreg vagyok, és azért voltak győzelmeim a közelmúltban...De nézzétek meg Valverdét. Hány évesen tud folyamatosan nyerni, negyven?Egyébként pedig dolgozni kell. Nemrég egy reklámfilm forgatás alatt volt időm beszélgetni Buffonnal, és ő is elmondta azt, amit én gondolok: napról-napra többet kell edzeni ahhoz, hogy az évek múlásával ott maradhass a legjobbak között."
Gazzetta
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés