Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bardet is eljön a Giróra!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/11/2019 - 15:11 GMT+1

A francia versenyző 2020-ban kihagyja a Tourt, és pályafutása során először megpróbálja a Girót.

Fotó: Eurosport

  • Romain Bardet eddigi pályafutása során még soha nem Girózott
  • 2013-óta csak a Touron (és egy alkalommal) a Vueltán indult
  • Idén pöttyös trikós lett, de összetettben nem ért el jó eredményt
  • A 29 éves francia versenyző 2016-ban és 2017-ben is dobogós volt a Touron
  • Bardet 2020-ban ott lesz a Girón, majd az olimpia után bevállalja a Vueltát is
picture

000_1J38JQ.jpg

Fotó: Eurosport

Romain Bardet-nak valami újra van szüksége.

Ezt ő sem tagadja, és - pöttyös trikó ide vagy oda - egy ilyen 2019-es szezon után ezt valószínűleg az AG2R-nél is érzik. Épp ezért a francia versenyző alaposan átalakítja a versenynaptárát, és jövőre nemet mond a Tourra. Ebből pedig az következik, hogy pályafutása során először ott lesz a Girón. 
"Nem volt könnyű meghozni a döntést, de valamit tényleg változtatni kell"- mondta Bardet a cyclingnews-nak. "Szerintem nekem most valami teljesen újra van szükségem, és a következő év talán a jövőbeli Tour de France indulásaimra is kihatással lesz."
Persze, most rögtön mondhatnánk, hogy mit szeretne Bardet egy olyan Girótól, ahol három időfutam is lesz. De szerinte ez egyáltalán nem probléma.

"Kifejezetten tetszik a jövő évi útvonal. Hosszú szakaszok, sok szintkülönbséggel, komoly hegyek, és mindez az utolsó héten. Szerintem a három egyenkénti sem lehet akadály, hisz idén is volt időfutam, mégis egy igazi hegyimenő nyert."

Az egyértelmű, hogy a Giro-Tour duplának nincs realitása, márpedig Bardet csak akkor indul valamelyik nagy körön, ha az összetettért lehet harcban.

"Szerintem 2020 pont ideális év a váltásra. Én is látom, hogy vannak srácok a csapatban, például Latour, akik megkaphatnák a lehetőséget, hogy magukért menjenek. Ha én indulok a Touron, akkor nem egy szakaszgyőzelem vagy trikó érdekelne, hanem a végső győzelem. Ez pedig a Giro után nyilván kivitelezhetetlen. Ráadásul szeretem az egynaposokat is, szóval a vb és az olimpia miatt lehet nem baj, ha júliusban edzőtáborban vagyok. Egy kicsit elhagyom a Tourt, de tényleg nem sokáig. Szeretnék visszatérni rá, de most szerintem el kell engedni."
Csak azért, hogy a jövőben tényleg legyen esélye egy kifejezetten jó eredményre. Ami alatt nyilván nem a pöttyös trikót érti.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés