Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ciao Giro! Most sem leszel könnyű

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/10/2015 - 19:59 GMT+2

Bemutatták a jövő évi olasz körverseny útvonalát, Ivan Basso pedig bejelentette a visszavonulását.

Fotó: Eurosport

Szomorú volt, mégis ünnepi.
Ma délután Milánóban Ivan Basso bejelentette a visszavonulását, majd bemutatták a 2016-os Giro d'Italia útvonalát.
Sok meglepetés persze nem volt, hisz a pontos térkép, szokás szerint hetekkel ezelőtt kiszivárgott.
Egy elegáns Alberto Contador és Vincenzo Nibali a színpadon, az Etixxhez igazoló Marcel Kittel a nézőtéren és a prezentáció.
Mert ez lenne a legfontosabb.
Harmadszor az olasz kör történetében rajt Hollandiából (május 6-án, egy alig 10 km hosszú időfutammal kezdődik a verseny), három nap múlva az utazás miatt jön az első pihenőnap (amiből összesen három lesz), két igazán déli szakasz, a hatodik napon már hegyi befutó, a Tirrenoról jól ismert Arezzo, a chiantis időfutam (összesen 61 kilométernyi egyenkénti lesz), és szokás szerint egy igencsak nehéz utolsó hét.
Vincenzo Nibali szerint a jövő évi Giro a Dolomitokban dől majd el, a biztosan hiányzó Alberto Contador a Colle dell'Agnellora, és a várható rossz időre hívta fel a figyelmet, Alejandro Valverde pedig (aki még soha nem indult az olasz körön) az igencsak nehéznek tűnő, 40 km-es időfutamot tartja az egyik sorsdöntő napnak.
Milánóban a friss világbajnok Peter Sagan is ott volt igaz, az indulásával kapcsolatban sok konkrétummal nem tudott szolgálni. Így volt ezzel a vasárnapi Lombard kört megnyerő Vincenzo Nibali is. "Az elmúlt két évben hiányoztam a Giroról, szóval szeretnék visszatérni. De még semmi nem biztos, november közepén lesz az első Astanás összetartás, ott majd mindent pontosan megbeszélünk."
Giro d'Italia 2016 - Útvonal, szakaszok, szintrajzok:
A 2016-os olasz körversenyen, összesen 3383 km és 42.400 méter szintkülönbség vár a versenyzőkre. Ha az időjárás nem szól közbe, a 2744 méter magas Colle dell'Agnello lesz a Cima Coppi (vagyis, a 99. Giro legmagasabb hegye), és valószínűleg majd csak a brutálisnak tűnő 20. szakasz végén tudjuk meg, kié lesz a rózsaszín trikó.
Az év első körversenyének útvonalát megismertük, 15 nap múlva jön a Tour prezentáció. Azt már élőben közvetítjük az Eurosporton!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés