Hát ez is eljött. Az utolsó előtti nap. Következik a Zoncolan. A rózsaszín trikós személye biztosnak látszik, a második helyért viszont még lesz csata. Negyvenegy másodperc ezen a hegyen semmi. A hegyen, amit az olaszok csak természetes stadionnak neveznek. 


A függőleges Maracanának. 2010-ben Ivan Basso győzelme alkalmával, 150.000-en szurkoltak a Zoncolanon. Most, hogy reális esélye van Fabio Arunak (az új olasz sztárnak) a második hely megszerzésére, lehet, hogy még többen lesznek.
Giro d'Italia
Giro 2015: nem fogunk unatkozni
07/10/2014 16:00
Nairo Quintana nem zárta ki, hogy rámegy a szakaszgyőzelemre. Valamennyire ismeri az emelkedőt, hisz márciusban megpróbálta feltérképezni. Nem járt teljes sikerrel, mert a hó megállította. De most az elsődleges feladata a védekezés. Kellemes helyzetben van, előnye több mint, három perc. Kolumbia vele, a család mellette (a barátnője, Paola és a februárban született kislánya, Mariana is ott van vele a Giron). A Movistar kapitánya azt is elárulta, a csapatából ma mások is kaphatnak esélyt. 
Mondjuk Igor Anton, aki három éve nyerte ezt a legendás, 10,1 km hosszú, átlagosan 11,9%-os meredekségű hegyet.

A hegyi időfutam után, Quintana 3.07-el vezet Uran előtt

Fotó: Eurosport

Fabio Aru közben nyugodtan készül. Már a tegnapi időfutam rajtjánál is feltűnően mosolygós volt. Integetett a szurkolóknak, nem látszott rajta a feszültség. Jól kezeli a nyomást. A pénteki hegyi időfutam vége után még Vincenzo Nibali is felhívta. A Giro tavalyi győztese gratulált, de egy jó tanáccsal is szolgált.
„A riválisokat semmilyen körülmények között nem szabad szem elől téveszteni”
– utalt Nibali a Stelviós lejtmenetre.
 Újabb tanulság a jövőre nézve. De Aru ezért jött. Hogy tanuljon. Nincs még 24. Neki ez a verseny erről szól, a tapasztalatszerzésről. Csak lehet, hogy közben bejön a második helyre. Nem kérdés, ő a jövő embere. Az olaszok nagy-nagy reménysége. Mint mondja, nem volt miért idegeskednie. Pontosan tudta, milyen munkát végzett el a télen. Háromszor járt hegyi edzőtáborban, miközben alig láttuk. Mindössze 13 versenynappal a lábában érkezett a Girora.
Zárásként egy érdekesség. A Gazzetta felkereste Olivio Soravitot, aki egyike volt annak a közel 1000 munkásnak, akik részt vettek a Zoncolanra vezető út megépítésében. A 91 éves Soravito úr elárulta, közel 2 év alatt lettek teljesen kész a munkálatokkal, melyek 1940 januárjában Benito Mussolini parancsára kezdődtek.
  • Részletek a mai szakaszról (szintrajzok, térkép): ITT
Giro d'Italia
Giro 2015
06/10/2014 16:13
Giro d'Italia
Madonna di Campiglio visszatér
16/09/2014 10:52