Az első kolumbiai aki Girot nyert. Teljesen megérdemelten. Amilyen teljesítményt a hegyi időfutamon és a Val Martellon mutatott, nem hagyhatott kétséget senkiben. Az lett volna igazán szép, ha a Zoncolant is elviszi, de nem volt rá szüksége. Nairo Quintana megszerezte a rózsaszín trikót, és ezzel ismét egy egész nemzetet tett boldoggá.
Kolumbiában a híradások első helyen számoltak be a Movistar kapitányának Giro győzelméről, és az összes fontos napilap rózsaszínbe „öltözött”. A szombati szakasz befutója után, még Jose Manuel Santos elnök is felhívta Quintanát, hogy gratuláljon.
A 47 milliós Kolumbiában a domborzati viszonyok miatt, viszonylag sok helyen hiánycikk a tv, vagy a jó minőségű adás. Így felértékelődik a rádió szerepe. A legnagyobb kolumbiai csatorna (Radio Cadena Nacional) épp ezért, közel 20 millió hallgatóval büszkélkedhet. Az RCN egyik munkatársa elárulta, az ország lakosságát most csak a kerékpár érdekli. Hiába kezdődik hamarosan labdarúgó világbajnokság Brazíliában. Az elmúlt három hétben egy nemzet szorított Naironak épp úgy, mint a tavalyi Tour ideje alatt. A szülei (Luis és Eliosa) persze a helyszínen követték az eseményeket.
Giro d'Italia
Giro 2015: nem fogunk unatkozni
07/10/2014 16:00

Fotó: Eurosport

Három hét alatt, sok minden történt. Ki emlékszik már arra, hogy a Giron közepén Nairo allergiával küzdött, és tekerés közben alig kapott levegőt? Vagy a Gaviás szenvedésére, amikor azon gondolkozott, hogy feladja a versenyt. Ha nincs a csapattársa Izaguirre (aki frissítőt hozott neki) most lehet, nem őt ünnepelnénk. Hanem Urant,aki ezúttal is második lett. Quintana egy jó barátot előzött meg, akivel gyakorlatilag együtt indult az európai pályafutása. Közös apartmanban laktak Pamplonában (a Sky-os Henao is ott volt velük), együtt edzettek, mindent tudtak a másikról.
Most övék az első két hely összetettben. És a kolumbiaiaké a négy legfontosabb trikóból három. Arrendondonak köszönhetően megint ők adják a legjobb hegyimenőt, a verseny történetében már hetedik alkalommal.
A 2014-es Giro, ma egy látványos trieszti körözéssel búcsúzik a szurkolóktól. Nacer Bouhanni még nem lazíthat. Ő piros trikóban szeretné megnyeri az utolsó szakaszt.
  • A Gazzetta legjobb képei a Zoncolanról: ITT
Giro d'Italia
Giro 2015
06/10/2014 16:13
Giro d'Italia
Madonna di Campiglio visszatér
16/09/2014 10:52