Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mathieu van der Poel: „Ez volt a legnehezebb Flandriám, teljesen kivagyok”

Szabó Bence

Frissítve 31/03/2024 - 21:41 GMT+2

Bár fölényesnek tűnő győzelmet szereztt, Mathieu van der Poel saját bevallása szerint teljesen kikészült az esős időben a Flandrián, az utolsó 20 kilométerre pedig a szemét is alig tudta nyitva tartani. Nils Politt sajnálja a visszasorolt Michael Matthewst, Luca Mozzato előzetesen a top20-ban bízott, Mads Pedersen szerint pedig sehogy se ért volna el nagy eredményt. Nyilatkozatok.

A Flandriát neki találták ki, Van der Poel nagyon megverte a mezőnyt

Bár fölényesnek tűnő győzelmet aratott, Mathieu van der Poel saját bevallása szerint teljesen kikészült az esős időben rendezett Flandrián, az utolsó 20 kilométerre pedig a szemét is alig tudta nyitva tartani.
Van der Poel a 2016-os Sagan után az első, aki szivárványszínű trikóban nyert Flandriát, és mindössze a hetedik versenyző, aki harmadszor tudta megnyerni ezt a klasszikust. Mathieu van der Poel sorozata ráadásul egészen félelmetes, mivel a legutóbbi 5 évben háromszor nyert és kétszer volt második ezen a versenyen.
Nézzük, mit nyilatkoztak a 2024-es Flandria főszereplői.
Mathieu van der Poel (A 2024-es Flandria győztese)
“Ez ma csak a túlélésről szólt. Az időjárás miatt ez volt a legkeményebb Flandriám. Az utolsó 20 kilométeren csak becsuktam a szemem, alig maradt bennem valami. Át kell még gondolnom, mi is történt. Az eső nagyon keménnyé tette az emelkedőket, a Koppenberg különösen csúszós volt. A tetejére lett egy szép előnyöm, de onnan sok volt még. Mentem ahogy bírtam, de a végére elfogytam.”
„A szezonom ezzel már sikeres. Nem tudok most a Roubaix-ra gondolni, teljesen kivagyok.
Luca Mozzato (Arkea - 2. helyezett)
„Az volt a fejemben, hogy a hajrára tartalékolok, ez pedig bejött. A végén rendben voltam, sokkal jobb eredményt értem el, mint gondoltam volna. A top20-nak is nagyon örültem volna, képzelhetitek, most mit érzek. Idő lesz, amíg ezt felfogom, szerintem ez volt a legjobb teljesítményem valaha.”
Nils Politt (UAE Emirates – 3. helyezett)
„Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel szerintem a csapat rászolgált erre. Nagy sebességgel jöttem a sprintben és fékeznem kellett kicsit. A zsűri végül hozott egy döntést. Sajnálom Matthewst, kemény amikor így veszítesz el egy dobogót.”
Dylan Teuns (Isarel Premier Tech - 8. helyezett)
„A végén teljesen kivoltam. Az agyam még ment volna, de a lábaim nem bírtak. Csalódott vagyok, hogy lemaradtam a dobogóról. A Koppenbergen balszerencsém volt, mert Wellens pont előttem vesztette el az egyensúlyát, majdnem belementem, így kénytelen voltam leszállni. Enélkül talán tudtam volna menni Van der Poellal, de ezt már sose tudjuk meg.”
“Mondjuk azt éreztem, hogy Mathieu már a Kwaremonton eltekerhetett volna, ha akar. Ott még visszafogta magát.”
picture

Mathieu van der Poel

Fotó: AFP

Mads Pedersen (Lidl-Trek - 22.)
„Reméltem, hogy nagyobb lesz az előnyöm, így az emelkedőkön egy kicsit lazábban mehetek. Sajnos ez nem jött be, néha előfordul az ilyen. Utólag talán másképp kellett volna versenyeznem, de szerintem ebből sehogy nem lett volna nagy eredmény. Remélhetőleg jövő héten jó versenyem lesz. Most van hét napom regenerálódni, szerintem 100%-os lehetek egy hét alatt.”
Adrie van der Poel (Mathieu édesapja)
„Ez volt a legnehezebb győzelme, mert nagy nyomás volt a csapatán. Talán az időjárás segített, de a versenyen is tökéletesen alakult, a többiek megtették, amit kellett. Az ilyen győzelmek nem jönnek csak úgy. (Akik háromszor nyernek), azok különlegesek ezeken a versenyeken. Erről Mathieu is csak álmodni tudott.”
„A legnagyobb rivális, Wout (Van Aert) otthonról nézte csak a versenyt, ami nyilván kár, de szerintem minőségiek voltak az ellenfelek.”
Források: Wielerflits, Velo
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés