Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van Baarle: "Pogačar már másnap elnézést kért, ez nagyon korrekt volt tőle"

Bodnár Gergő

Frissítve 08/04/2022 - 19:21 GMT+2

Bár elsőre azt mondta, hogy csak saját magára haragszik, kikerült egy videó, ahol Tadej Pogačar jól láthatóan beszólt Van Baarlénak a Flandria végén. Másnap azonban elnézést is kért, mondván, rögtön a célba érkezést követően még elég ideges volt.

Mathieu van der Poel és Tadej Pogacar

Fotó: AFP

„Tényleg hibáztam a verseny végén, de nem másra, hanem csak magamra haragudtam. Bezártak, és ezt nem kellett volna hagynom. Ilyen egy sprint, néha szabad az út előtted, néha meg összezárnak. Ezzel nem lehet mit tenni” – mondta Tadej Pogačar a Flandriát követő első nyilatkozatában.
A véleményén nem változtatott, de azóta kikerült egy videó, ahol úgy tűnik, elsőre azért mégsem csak saját magára volt mérges.
„Főleg magamban csalódtam. Az bántott, hogy be tudtak zárni a végén, így nem volt esélyem a sprintre. De ez benne van a pakliban, ilyen a kerékpársport. Összességében jó élmény volt az egész verseny, a jövőben még mindenképpen visszatérek a Flandriára” – mondta a végül 4. helyen záró Pogačar.
A Flobikes youtube csatornájára felkerült videón viszont jól látszik, hogy másodpercekkel a célba érkezés után, pont egymás mellé kerülnek Dylan Van Baarléval, és akkor bizony a láthatóan mérges Pogačar, odaszólt az Ineos versenyzőjének. Valószínűleg úgy érezte, hogy bevágtak elé, és ezért nem tudott rendesen hajrázni.
Nem volt egy hosszú beszélgetés, Tadej Pogačar nyilván kissé frusztrált lehetett a befejezés miatt, és valószínűleg hirtelen felindulásból mondta azt, amit. Ettől még tartja magát a későbbi nyilatkozatához, azaz csak magára mérges, mert hagyta, hogy bezárják a sprintben.
Az eset másik szereplője, a végül második helyen záró Dylan van Baarle, nemrég az egykori profi, Laurens Ten Dam, ‘Live Slow Ride Fast’ című podcastjének vendége volt. Ahol elmesélte, milyen üzentet kapott egy nappal a Flandria után.


"Nem emlékszem pontosan, mit mondott nekem Tadej, de elsőre azt hitte, hogy nem egyenes vonalban sprinteltem, és bevágtam elé” – mondta van Baarle.
„Azt gondolhatta, hogy szándékosan zártam be, de valószínűleg azért volt frusztrált, mert magában érezte, hogy ezt ő rontotta el. Velem beszélt, mert valószínűleg én lehettem az első versenyző, akivel összefutott a célba érkezés után. Másnap azonban küldött nekem egy üzenetet, amiben ez állt: „Bocsánat, de frusztrált voltam, gratulálok a dobogódhoz.” Nem tudta a számomat, így az Instagramon keresztül írt rám. Ez nagyon korrekt volt tőle, értékelem a gesztusát.”
Van Baarle vasárnap egyébként ott lesz az Amstel Gold Race rajtjánál, Tadej Pogačar következő versenye pedig április 20-án a Flèche Wallonne lesz. Négy nappal később természetesen a Liège-Bastogne-Liège-en is indul, ahol ő a címvédő.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés