Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pogačar: "Csak magamra haragudtam a végén"

Bodnár Gergő

Publikálva 03/04/2022 - 20:58 GMT+2

Tadej Pogačar teljesítményén egyáltalán nem látszott, hogy újoncként tekert a Flandrián, megcsinálta a versenyt, szétkapta a sort, de a sprintből nem jött ki jól. Negyedik lett első részvétele alkalmával, a befutó után pedig arról is beszélt, hogy milyen volt belülről az utolsó pár száz méter, és miért volt "kiakadva" a célban.

Tadej Pogacar és Mathieu van der Poel

Fotó: Getty Images

"Tényleg hibáztam a végén, de nem másra, hanem csak magamra haragudtam. Bezártak, és ezt nem kellett volna hagynom. De ez ilyen, néha szabad az út előtted, néha meg összezárnak. Ezzel nem lehet mit tenni” – mondta Pogačar, pár perccel a Flandria vége után.
„Főleg magamban csalódtam. Az bántott, hogy be tudtak zárni a végén, így nem volt esélyem a sprintre. De ez benne van a pakliban, ilyen a kerékpársport. Összességében jó élmény volt az egész Flandria, a közönségre nincsenek szavaim, nem csak a Kwaremonton, hanem egész nap rengetegen voltak. Bár azt már a pályabejárás során is éreztem, hogy ez ilyen szempontból nem lesz egy átlagos verseny. Komolyan mondom, hogy ennyi nézőtől libabőrös lettem. Tetszett ez a mai nap, a jövőben még mindenképpen visszatérek a Flandriára.”
Sokaknak feltűnhetett, hogy Pogačar a verseny nagy részében a kis személyi számítógépe nélkül tekert, de ez elmondása szerint egyáltalán nem volt kihatással a teljesítményére.
„Viszonylag a verseny elején, nagyjából 1 óra után hagytam el az SRM-mérőmet, így egész nap nem láttam a wattjaimat. De ez semmit nem befolyásolt, abszolút nem sztesszeltem miatta. A verseny során végig a rádiómra és Fabio Baldato sportigazgatóra voltam utalva, de ez így talán jobban is kijött, mintha végig látom a számaimat. A Patergbergen teljes erővel mentem, ott már nem volt min gondolkozni. Mathieu végig velem maradt, nem lehetett lerázni, szóval az emelkedőkön egyformán erősek voltunk. Láttam a tüzet a szemében, nagyon akarta ezt a mai napot.”
picture

Tadej Pogacar

Fotó: Getty Images

Pogačar hiába kezdte egy kisebb bukással a napot, megint elképesztően nagyot ment, és végül negyedik lett a Flandrián. De egyáltalán nem úgy mozgott, mint egy újonc. Vele kapcsolatban nyugodtan el lehet felejteni azokat a mondatokat, miszerint "ez nem az ő terepe, és sokat számíthat, hogy nem ismeri az emelkedőket."
Tadej Pogačarnak láthatóan mindegy, hogy milyen versenyen indul, vagy mekkora a rutinja az adott pályán.
Lehet, hogy a sprintben hagyta magát bezárni, de ettől még ő csinálta meg versenyt, és neki is "köszönhető", hogy például nem volt Quick-Step-versenyző a legjobb tízben.
picture

Van der Poel majdnem eltaktikázta, végül csak behúzta a második Flandriáját

Mathieu van der Poel pedig 2020 után másodszor nyert, és a nagy egynaposokat illetően utolérte az édesapját. Adrie van der Poel ugyanis korábban egy Liége-t és egy Flandriát nyert, a mai naptól kezdve azonban már a fiának is két nagy klasszikus győzelme van.
via HLN.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés