Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nincs elég versenyző, az Israel csapata kihagyja a Flandriát!

Bodnár Gergő

Frissítve 01/04/2022 - 11:29 GMT+2

Már a Milánó-Sanremo előtt is sorra estek ki a nagy esélyesek, most viszont egy komplett csapat mondta vissza az indulást. Az Israel nem lesz ott az év második nagy klasszikusán, miközben egész Belgium azért izgul, hogy a betegséggel bajlódó Wout van Aert vállalja a részvételt.

Israël Premier Tech

Fotó: Getty Images

Komoly betegséghullám söpör végig a mezőnyön, de nincs ebben semmi új. Hetek óta sorra esnek ki a nagy nevek, most azonban egy komplett csapat lépett vissza a vasárnapi Flandriától.


Az Israel-Premier Tech már a Párizs-Nizzát is egy csak versenyzővel (Hugo Houle) fejezte be, a szerdai Dwars door Vlaanderenre pedig mindössze 5 fővel állt rajthoz, miután a verseny reggelén Jenthe Biermans és Guillaume Boivin is kiesett.
Végül Sep Vanmarcke és Hugo Houle ért célba, Taj Jones meg menet közben szállt ki. Péntek reggel aztán jött a hír, az Israelnek két bevethető versenyzője maradt. Igen, csak kettő.
„Most erre mit mondjak? Gyászhangulat volt, amikor a reggelizőasztalnál meghallottuk a hírt. Ez már nagyon nem vicces" – nyilatkozta a Sporzának Sep Vanmarcke.
picture

Belgian Sep Vanmarcke of Israel-Premier Tech pictured before the start of the 'E3 Saxo Bank Classic' cycling race, 203,9km from and to Harelbeke

Fotó: Getty Images

Az Israel csapata csak két bevethető versenyzőt tudott volna kiállítani a Flandriai körversenyre, ezért inkább el sem utaznak Antwerpenbe. Az szabályok szerint, minimum 5 fő kellett volna a részvételükhöz.
"Hosszú listát tudnék összeállítani azokról a srácokról, akik vagy kórházban vannak egy esés után, vagy otthon fekszenek betegen. Tényleg csak két egészséges versenyzőnk maradt a Flandriára” – mondta Dirk Demol csapatmenedzser.
"Felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel, és elmagyaráztuk nekik a helyzetünket. Így az antwerpeni indulás szóba sem jöhetett. Nem tudunk mit csinálni, bízunk abban, hogy a Roubaix-ra felgyógyulnak a sérültjeink. Szar helyzet, de tényleg nincs mit tenni.”


Az Israel csapata tehát kihagyja a vasárnapi Flandriát, és könnyen lehet, hogy betegség miatt a verseny egyik nagy esélyese, Wout van Aert sem lesz ott a rajtnál. De a rossz formája, illetve a csalódást keltő eredményei miatt, a 2016-os győztes, Peter Sagant sem láthatjuk az év második nagy klasszikusán.
Ami viszont biztos, hogy legnagyobb esélyesként, a szerdai Dwars door Vlaanderent megnyerő Mathieu van der Poel ott lesz a mezőnyben, a Jumbo meg Van Aert hiányában a Laporte-Benoot duóra építhet. Az Ineos kiemelt embere pedig az a Tom Pidcock lesz, aki tegnap 5 évvel meghosszabbította a szerződését, így 2027 végéig a brit sor versenyzője marad.
A 2022-es Flandriát vasárnap 10.30-tól közvetítjük élőben az Eurosporton, 14.30-tól Vas Blanka lesz vendégünk, rögtön a befutó után (várhatóan 16.45 környékén) pedig élőben mutatjuk a női versenyt!
picture

Vas Blanka - instagram.com/blanka_vas

Fotó: Instagram

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés