Sonny Colbrelli végzett az első helyen a férfi mezőnyversenyben a Trentóban rendezett országúti kerékpáros Európa-bajnokságon.

A 150 fős mezőnyben négy magyar - Valter Attila, Peák Barnabás, Pelikán János és Filutás Viktor - vágott neki a 179,2 kilométeres, 3400 méternyi szintkülönbséget tartalmazó távnak. A rajt után nehezen alakult ki szökés, Peák is többször próbált eltekerni a mezőnytől, ám nem járt sikerrel. A folyamatosan változó verseny végén hárman maradtak elöl, az utolsó tíz kilométerre Benoit Cosnefroy szakadt le.
Az elsőségért így az olasz bajnok Sonny Colbrelli és a csütörtöki időfutamban bronzérmes belga Remco Evenepoel harcolt. A hajrára sokat spóroló, rutinos Colbrelli a sprintben az előzetes esélyeknek megfelelően felülkerekedett ellenfelén a közönség lelkes buzdítása közepette. Ezzel az olaszok egymást követő negyedik évben szerezték meg az aranyérmet, tették ezt a negyedik különböző győztessel. Az elégedetlenkedő Evenepoel egy ezüsttel és egy bronzzal zárta a kontinensviadalt, míg Cosnefroy megszerezte a harmadik helyet.
Országúti Világbajnokság
"Ez a lehető legjobb befejezés, aranyéremmel szállok ki a kerékpárversenyzésből"
22/09/2021 16:01
A magyar indulók közül senki nem fejezte be a magas iramú, nagyrészt körpályán rendezett versenyt, melyen - a procyclingstats szakportál adatai alapján - mindössze 31 értek célba.
Eredmények:
férfi mezőnyverseny, Európa-bajnok:
  • 1. Sonny Colbrelli (Olaszország) 4:19:45 óra
  • 2. Remco Evenepoel (Belgium) azonos idővel
  • 3. Benoit Cosnefroy (Franciaország) 1:30 perc hátrány
Forrás: MTI
Országúti Világbajnokság
Van Aert: „Kicsit kezd sok lenni az ezüstérmekből”
20/09/2021 16:07
Kerékpár
Colbrelli: „Evenepoel tényleg erősebb volt nálam”
17/09/2021 13:50