Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van Aert-győzelemmel indult az idei Dauphiné

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/06/2022 - 16:07 GMT+2

192 kilométeres szakasszal indult el a Criterium du Dauphiné, La Voulte-sur-Rhône és Beauchastel között 4 kategorizált emelkedő várt a mezőnyre. A kismezőnyös sprintben az Ineos felvezetése volt a legjobb, ám Wout van Aert Hayter kerekéről indulva simán nyerte a hajrát a brit versenyző és az EF-es Sean Quinn előtt. Mutatjuk a szakasz utolsó kilométerét!

Wout van Aert

Fotó: AFP

A hamar kialakuló szökésben hárman léptek meg a főmezőnytől, Maxime Bouet, Laurens Huys és Pierre Rolland, utóbbi az összes hegyi hajrát megnyerte, így hétfőn viselheti majd a pöttyös trikót.
Az utolsó emelkedőn a Trek-Segafredo diktált őrült tempót, aminek köszönhetően a klasszikus sprinterek (így Dylan Groenewegen, Phil Bauhaus és Juan Sebastián Molano) kihullottak a mezőnyből, majd a lejtmenetben az Ineos-Grenadiers szakította szét a sort darabokra.
Az utolsó 20 kilométeren klasszikus üldözőverseny zajlott, a teljes sorát beáldozó BikeExchange erőfeszítései azonban nem voltak sikeresek, a sprinterek sora nem tudott felzárkózni.
A belga bajnok Van Aertot nem lehetett megverni a hajrában, győzelmével pedig az összetettben is vezet a hétfői, szintén négy kategorizált hegyet tartalmazó szakasz előtt.
picture

Van Aert-győzelemmel indult az idei Dauphiné

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása