Amit tett az egyértelmű, erre nincs bocsánat, ilyen jelenetek után egyszerűen nem maradhatott a mezőnyben. Teljesen jogosan küldték haza a versenybírók Juan Sebastian Molanót, aki a Dauphiné pénteki szakasza közben, majd a célbaérkezés után is megütötte a wantys Hugo Page-t.
Molano ugyan elnézést kért a viselkedése miatt, és jó leckeként tekint a kizárására, de azért megjegyezte, hogy nem véletlenül reagált ilyen keményen.
"A verseny eleje óta problémáim voltak ezzel a sráccal" - mondta az UAE Emirates kolumbiai versenyzője. "A 2. szakaszon, amikor a szökevények hazaértek, majdnem a földön kötöttem ki miatta. Már akkor is mondtam neki, hogy ilyet még egyszer ne csináljon.”
Critérium du Dauphiné
Van Aert-győzelemmel indult az idei Dauphiné
05/06/2022 14:07
Aztán jött a pénteki szakasz.
"Körülbelül 10 kilométerrel a befutó előtt, nagyjából nyolcvanas tempónál hirtelen irányt váltott, és bevágott elém a semmiből. Nem sok volt hátra, készültünk a hajrára, óriási volt a feszültség a mezőnyben, ami persze nem kifogás, mert nem reagáltam le jól a helyzetet. De ott betelt a pohár."
Nem bírtam tovább nézni, amit csinál.
Molano utólag ugyan bocsánatot kért, és elismerte, hogy menet közben már felkészült a kizárásra.
"Sajnálom az egészet, mert nem szeretek ilyet csinálni, de a verseny közben nem tudtam higgadtan gondolkodni. Jó lenne, ha őt is megkérdeznétek az egészről, mert a manővereit nem csak én láttam, hanem legalább a mezőny fele.”
A zöld trikós Page egyébként egész higgadtan kezelte a helyzetet, a szakasz közben sem engedte el a kormányát, nem ütött vissza, és még a befutó után sem vált agresszívvá. Pedig Molano ott is rendesen betalálta.
Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni, ez a srác megőrült
– mondta a Wanty francia versenyzője, aki zöld trikóban vághat neki a Dauphiné szombati szakaszának.
„Fiatal vagyok, de akkor sem reagálunk így egy hasonló helyzetre. Szerinte a szakasz végén bevágtam elé, meg levágtam az utat, de szó sem volt ilyesmiről. Nyolcvanas tempónál mellém jött, üvölteni kezdett velem, és meg is ütött. Aztán még csak elnézést sem kért.”
Molanót végül teljesen jogosan kizárták a versenyből és még 2000 svájci frankos büntetést is kapott.
A Dauphiné szombaton egy kifejezetten nehéz, a Galibier-t és a Croix de Fert is magába foglaló szakasszal folytatódik, élő közvetítés 15.10-től az Eurosport 2-n!
(cyclingweekly, nieuwsblad.be)
Párizs - Nizza
Ha Roglič és Pogačar a mezőnyben van, neked csak a második hely marad
13/03/2022 10:22
Párizs - Nizza
Ki hisz már Wout van Aertnak?
10/03/2022 10:07