Gyorsan elrepült az első olyan szezon, amikor sokak szerint minden idők egyik legjobb háromhetes menője már nem volt ott a mezőnyben. A 36. születésnapját ma ünneplő Alberto Contador a 2018-as szezont kívülről nézte, de cseppet sem hiányzott neki a tekerés. Mint mondja, a lehető legjobb pillanatban, és a lehető legszebben búcsúzott.

Tour de France
Tour de France : Stage 5 -What You Missed
02/09/2020 AT 15:55

A sportágtól már csak a saját csapata miatt sem szakadt el teljesen, mindennel képben van, és mindenről szívesen elmondja a véleményét. Legyen az a Sky következő éve, vagy az utódjának tartott Enric Más.

Harminchat éves vagy, ez a szezon volt az első, amikor nem voltál ott a mezőnyben. Eddig olyanok a kerékpár nélküli hétköznapjaid amilyennek eltervezted?

Mindig is tudtam, hogy lesz egy pillanat, amikor abba kell hagyni. Az életem most teljesen rendben van. És nem szakadtam el teljesen, hisz az Eurosportnál is dolgozom. Annyi éven át voltam közel ehhez a sporthoz, hogy nem esik nehezemre beszélni róla. Imádom ezt csinálni. Tele vagyok energiával.

Valverde 38 évesen lett világbajnok. Nem futott át az agyadon, hogy még maradhattam volna?

Nem. Mit kellene még megnyernem? Ez a pályafutás így volt tökéletes, a lehető legjobbkor búcsúztam.

Minden olyan versenyt megnyertél, amit szerettél volna?

Amikor tekertem, 100%-ban a kerékpárnak éltem. Már nem gondolkozom ezeken a dolgokon, megnyertem, amit megtudtam. Most már más, sokkal hétköznapibb kérdések foglalkoztatnak.

Mindig is az ösztönből való versenyzés híve voltál, mostanság pedig egyre többet jön elő a wattmérő betiltásának kérdése. Ehhez mit szólsz?

Egy dolog edzésen használni, más dolog élesben. Szerintem a felkészülés közben rettentően hasznos. A látványos versenyzésnek az biztos segítene, ha az emberek megérzésből támadnának, nem pedig a számaik miatt. Wattmérő nélkül azért minden kiszámíthatatlanabb lenne.

https://i.eurosport.com/2018/07/25/2378911.png

Egy aktuális kérdés: szerinted mennyire lesz bajban a Sky, Froome és Thomas programja, illetve céljai miatt?

Nálam nem kérdés: Froome a Tourra fog menni az ötödik sárga trikó lehetősége miatt. Thomasnak meg ehhez kellene alkalmazkodnia.

És egy ilyen év után szerinted mi lesz Solerrel és Mással? Enricet már most az új Contadornak tartják...

Ez szerintem nem zavarja. Azért írnak így róla, mert látják, hogy sok van benne. Én inkább azt mondanám a szurkolóknak, hogy legyenek türelmesek, és várják meg, ameddig évről-évre lépnek előre, mert ez így megy. Nem lesz valaki hirtelen az új Contador. De én is azt mondom, hogy ettől a két srácról sokat várhatunk, szóval a spanyol szurkolók bizakodhatnak miattuk.

(Forrás: as.com)

https://i.eurosport.com/2018/04/26/2321786.jpg
Tour de France
Tour de France : Stage 5 - Finish Van Aert
02/09/2020 AT 15:46
Kerékpár
Cycling - National French Championship : Road race Men finish
23/08/2020 AT 14:45