Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A balesetet okozó Quick-Step-kocsi sofőrje: Ha Coquard nem néz hátra, simán elmegyünk mellette

Bodnár Gergő

Publikálva 14/04/2022 - 11:21 GMT+2

Bár az eső és a csúszós utak tették igazán keménnyé a versenyt, a tegnapi Brabantse Pijl nem feltétlenül ezért, esetleg az ismét kifejezetten erős Ineos, vagy Magnus Scheffiled szólógyőzelme miatt marad sokáig emlékezetes. Hanem a Quick-Step kisérőkocsija miatt, amely bukást okozott a célegyenesben.

A "bűnös" Quick-Step-autó

Fotó: Twitter

"Éppen az utolsó kör előtt történt az eset, amikor az élen haladó csoport előnye elég nagy volt ahhoz, hogy átengedjenek minket”– mesélte a tegnapi Brabantse Pijlen történtekről a Quick-Step kocsiját vezető Geert Van Bondt.
„Az INEOS Grenadiers autója előttünk megelőzhette a mezőnyt, mi pedig követtük. Többször is dudáltam, jelezvén, hogy jövünk. A versenyzők hallották is, mert a csoport érezhetően jobbra húzódott. Aztán Bryan Coquard váratlanul kijött elénk, hátranézett, és nekiment az autónk lökhárítójának. Ebből jött a bukás, amiben sajnos elég sokan benne voltak, még Julian Alaphilippe is. Ő szerencsére jól van” – mondta Van Bondt, aki kiemelte, hosszú évek óta vezet a mezőnyben, de eddig semmiféle balesetet nem okozott.
„Azt hiszem, elmondhatom magamról, hogy én vagyok az egyik legóvatosabb sofőr a mezőnyben. Tíz év óta ez az első alkalom, hogy ehhez hasonló történik velem. Csak remélni tudom, hogy mindenki jól van. Egyébként nem véletlenül próbáltunk elmenni a versenyzők mellett a célegyenesben, hisz a versenyrádión erre engedélyt kaptunk. Az INEOS autója simán előzött, és mi is mentünk volna tovább, ha Coquard váratlanul nem néz hátra."
A Quick-Step csapatát egyébként 2000 svájci frankra büntették a „manőver” miatt, de a legfontosabb talán az, hogy senki nem sérült meg komolyabban. Még a földre kerülő Julian Alaphilippe sem.
Ez pedig elég fontos, hisz jövő héten jön a Fléche Wallonne meg a Liége, márpedig ez két egynapos kiemelten fontos a világbajnok francia versenyző számára.
picture

Az ominózus gázolás-jelenet (Fotó: Sporza)

Fotó: Other Agency

"A Quick-Step kocsija valóban engedélyt kapott az előzésre, de minden esetben a jármű vezetője felelős azért, amit tesz. Neki kell megítélnie, hogy abban a pillanatban el tud-e haladni a mezőny mellett, vagy sem" - mondta Peter Stuppacher, a versenybíróság osztrák elnöke.
A szerdai Brabantse Pijlen nem mellesleg utólag módosult a végeredmény, hisz szabálytalan sprint miatt a zsűri elvette Tim Wellens harmadik helyét, vagyis a győztes Magnus Sheffield mellett hivatalosan Benoit Cosnefroy és Warren Barguil zárt a dobogón.
Forrás: HLN.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés