Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A németek legyőzték Kazahsztánt

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/05/2022 - 18:09 GMT+2

A német válogatott vasárnap biztosította negyeddöntős részvételét a Finnországban zajló jégkorong-világbajnokságon, miután a csoportkör hatodik fordulójában 5-4-re legyőzte Kazahsztánt.

A németek továbbjutottak

Fotó: Getty Images

Az A csoport fordulatos, délutáni mérkőzésén a németek az első harmadban kétszer egyenlítették ki minimális hátrányukat, majd a 26. percre kétgólos előnyre tettek szert. A kazahok viszont a 40. és a 41. percben is eredményesek voltak, így ezúttal ők egyenlítettek. Yasin Ehliz a 48. percben viszont ismét a németeket juttatta előnyhöz, az eredmény pedig azt követően már nem változott.
A csoportkör utolsó fordulóját így nulla ponttal, az utolsó helyen várják a kazahok, akik az egypontos olaszokkal mérkőznek meg hétfőn, a találkozó tétje a bennmaradás. A németek a Kanada elleni 5-3-as vereséggel mutatkoztak be a vb-n, azóta sorozatban az ötödik győzelmüket aratták.
A B csoportban a britek 2-0-ra, majd 3-1-re is vezettek, az esélyesebb lettek csak az 52. percben érték utol vasárnapi ellenfelüket, majd Andris Dzerins 54. percben lőtt gólja már fordítást, és végül győzelmet ért számukra. A lettek négy góljából három emberelőnyös szituációban születetett.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló:

A csoport (Helsinki):
  • Németország-Kazahsztán 5-4 (3-2, 1-1, 1-1)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés