Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Német meglepetés és amerikai revans a vb-negyeddöntőkben

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/05/2023 - 18:30 GMT+2

Jégkorong-vb - Elsőként az Egyesült Államok, majd meglepetésre Németország jutott be az elődöntőbe a jégkorongozók elitvilágbajnokságán, csütörtökön. A négy között az amerikaiak az esti Finnország-Kanada mérkőzés győztesével, míg a németek a svéd-lett csata nyertesével találkoznak.

Jégkorong-vb - Svájc-Németország

Fotó: AFP

Jégkorong-vb - Német meglepetés a negyeddöntőben

Az amerikai csapat az élvonaltól búcsúzó magyarokat is felvonultató tamperei csoport megnyerésével került be a legjobb nyolc közé, melyben a rigai nyolcas negyedik helyén zárt csehekkel találkozott.
A tengerentúli együttesnek volt törleszteni valója riválisával szemben, mivel a tavalyi vb bronzmeccsén kikapott tőle és lecsúszott a dobogóról. A mostani, tamperei összecsapáson viszont az amerikaiak nem adtak esélyt riválisuknak és kapott gól nélkül, 3-0-ra nyerve jutottak tovább.
A másik délutáni negyeddöntőben borult a papírforma, ugyanis a csoportgyőztes svájciak nem bírtak Németország legjobbjaival. A meccset a németek a második harmad hajrájában döntötték el, amikor 1-1-es állásnál 36 másodpercen belül kétszer is kapuba találtak, a 3-1-es eredményt pedig megőrizték a harmadik húsz percben.
Eredmények, negyeddöntő:
  • Egyesült Államok-Csehország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
  • Németország-Svájc 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
később:
Svédország-Lettország 19.20
Finnország-Kanada 19.20
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés