Ezek a srácok itt, Amerikában és világszerte is számtalan jótékonysági kampányban vesznek részt. Ne úgy tekintsetek rájuk, mint az agresszorokra.
Dan Milstein az az ember, aki az NHL-ben az orosz és fehérorosz származású játékosok mintegy 75%-át képviseli. A népszerű ügynök az ESPN-nek elmondta, hogy ügyfelei "nyugtalanító mértékű" zaklatást tapasztalnak, és úgy érzi, a draftképes játékosokat is diszkriminálják Oroszország ukrajnai inváziója miatt.
"A diszkrimináció és a rasszizmus, amellyel az NHL orosz és fehérorosz játékosai jelenleg szembesülnek, nagyon is figyelemre méltó. Folyamatosan csörög a telefonom, mert aggódnak a biztonságuk miatt és nem tudják, hogy egyáltalán játszhatnak-e a közeljövőben.”
NHL
Auston Matthews rekordokat döntött
08/04/2022 14:20
Milstein Kijevben született, és 1991-ben, 16 évesen, politikai menekültként vándorolt az Egyesült Államokba. Ma már amerikai állampolgárként képviseli például a Tampa Bay Lightningból Nikita Kucherovot és Andrei Vasilevskiyt, valamint a New York Islanders kapusát, Ilya Sorokint.
A Calgary Flames 26 éves játékosa, Nikita Zadorov egyike azon NHL-játékosoknak, akik nyilvánosan is felszólaltak az oroszok támadása ellen: egy "No War" üzenetet közölt Instagramon, ami miatt a támogató üzenetek mellett rengeteg támadást kapott. Egy másik játékos feleségének a családi fotója alá kommenteltek halálos fenyegetést.
"Néhány ügyfelemet azzal zsarolják, hogy otthon, Oroszországban megkeresik és bántalmazzák a családtagjaikat. Ne legyünk 30 évvel lemaradva! Azt kérem, hogy egységesen fogjunk össze, és ne ezeket a játékosokat okolják. Ők is békét akarnak, mint mindenki más, de nem így kezelik őket. A saját gyerekkori otthonomat bombázzák. Hat napja nem aludtam, mert ez egy nagyon nehéz időszak” – mondta Milstein, aki hozzátette, az egyik játékosra az utcán ordítottak rá.

Nikita Zadorov

Fotó: AFP

Megkapta, hogy menjen vissza a hazájába, és azt kiabálták neki, hogy 'Nácik vagytok!' Hihetetlen, hogy az ügyfeleimet, akik egyszerű emberek és profi sportolók, nácinak nevezik. Az emberek a halálukat kívánják.
Ezek a srácok itt, Amerikában és világszerte is számtalan jótékonysági kampányban vesznek részt. Ne úgy tekintsetek rájuk, mint agresszorokra. A kanadai bajnokságban pedig az egyik fehérorosz játékost a saját csapattársai fütyülték ki az öltözőben. Ez rasszizmus. Ne legyetek rasszisták!"
Az NHL egyébként bejelentette, hogy felfüggesztik a kapcsolataikat az oroszországi üzleti partnerekkel, és szüneteltetik az orosz nyelvű közösségi médiás felületeket is. Arról pedig már írtunk, hogy közleményt adtak ki azzal kapcsolatban: aggódnak az orosz játékosok miatt.
Milstein szerint ez tényleg így van, bár a helyzet nem ennyire egyértelmű.
„Nagyon hálás vagyok, hogy eddig minden csapat eleget tett a játékosok extra biztonságra vonatkozó kéréseknek. A jelenlegi szerződéseik érvényesek, de az aggasztó, hogy a közelgő drafton mi lesz a tehetséges oroszokkal. Próbálom megérteni a csapatokat, kommunikálok velük, és természetesen a közvélemény szava is számít, de fiatal, ártatlan tehetségek életéről van szó. Diszkrimináció, ha azzal büntetik őket, hogy nem igazolhatnak az NHL-be. Több tulajdonos is elmondta nekem, hogy nem értenek egyet ezzel a gondolattal, de nem mondhatják el nyilvánosan, mert félnek a negatív kritikáktól.”
Forrás: ESPN
NHL
Ott üthetné Putyint a hokis sztár, ahol a legjobban fáj
12/03/2022 15:12
Jégkorong
Történelmet írt az orosz hokis
09/03/2022 08:50