Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése
Hírek röviden
Élő
Élő frissítések

Élő közvetítés a nap legfontosabb sporteseményeiről

Lantos András

Frissítve 15/06/2024 - 13:42 GMT+2


Foci-Eb 2024 - Többezer magyar szurkoló vonult Kölnben a Svájc elleni meccs helyszínére
Legalább ötezer magyar szurkoló vonult kora délután szervezett keretek között a 15 órakor kezdődő Magyarország-Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a kölni RheinEnergie Stadionba.
A drukkerek az arénától nagyjából két kilométernyi távolságban lévő téren gyülekeztek, majd rendőrségi kísérettel sétáltak el a találkozónak otthont adó létesítményhez.
Már a gyülekező ideje alatt, még a menet indulását megelőzően felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok, így többek között a "Ria, ria, Hungária", a "Hajrá, magyarok!", valamint a 2016-os Eb-szereplés óta hagyományossá vált "Az éjjel soha nem érhet véget" című dal.
A rendőrség néhány alkalommal felszólította a csoportot arra, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjanak, miközben az indulásig egyfolytában érkeztek a drukkerek a menet végéhez. A többezer fős tömeg nagyjából 12.30-kor indult el a stadion irányába, ahova közben megérkeztek a főszereplők, így a magyar és a svájci válogatott tagjai is.
A környező utcákban lépten-nyomon kisebb-nagyobb magyar szurkolói csoportokba lehetett botlani, akik a vendéglátó egységekben készültek a meccs kezdetére.
Az A csoport és az Eb péntek este játszott müncheni nyitómeccsén a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott a csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére kezdi meg szereplését 15 órakor a svájciak ellen.
(MTI)
Kajak-kenu Eb - Aranyérmes a női kajak négyes 500 méteren
A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajak négyes aranyérmet szerzett szombaton 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
Kajak-kenu Eb - Aranyérmes a Kiss, Nagy duó C-2 500 méteren
A Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenu kettes aranyérmet szerzett szombaton 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
Részletek a cikkben!
Kajak-kenu Eb - Suba Róbert ezüstérmes KL1-ben
Suba Róbert ezüstérmet szerzett a KL1-es kategóriában a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
A szombati para döntőkben összesen négy magyar volt érdekelt, KL1 200 méteren mindjárt kettő, a címvédő Kiss Péter Pál távollétében Suba és Juhász Tamás egymás mellett lapátolt. A győzelmet a francia Remy Boulle szerezte meg Suba előtt, Juhász pedig negyedikként ért célba.
Boldizsár Dalma VL2 200 méteren ötödik, Molnár Nikoletta KL3 200 méteren hatodik lett.
(MTI)
A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.
Guzi Blanka ezüst-, Erdős Rita bronzérmet nyert az öttusázók kínai olimpiai kvalifikációs világbajnokságán, Csengcsouban szombaton, ezzel mindketten olimpiai kvótát szereztek.
Aranyérmet szerzett szombaton a Nádas Bence, Tótka Sándor duó kajak kettes 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
picture

Fotó: Other Agency

Csipes Tamara aranyérmet szerzett szombaton kajak egyes 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
Részletek a cikkben!
WNBA - Juhász Dorka két pontja
Juhász Dorka két ponttal járult hozzá a Minnesota Lynx 81-76-os hazai sikeréhez a Los Angeles Sparks ellen az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) alapszakaszának pénteki játéknapján.
A liga honlapja szerint a magyar válogatott játékos 16 percet töltött a pályán, és volt két gólpassza, illetve szerzett két lepattanót is.
Csapata tíz győzelemmel és három vereséggel a tabella harmadik helyén áll.
(MTI)
Orosz kapussal erősített a Paris Saint-Germain
Az orosz labdarúgó-válogatott első számú kapusát, Matvei Safonovot szerződtette a francia bajnok, a Bajnokok Ligájában legutóbb elődöntős Paris Saint-Germain.
A PSG a bejelentés szerint öt évre szóló megállapodást kötött a legutóbbi orosz bajnokságban ezüstérmesként végzett FK Krasznodar hálóőrével. A 25 éves kapus átigazolásáért a francia klub sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizet.
Safonov a harmadik orosz labdarúgó a francia bajnokság legfelsőbb osztályában. Tavaly júliusban a középpályás Daler Kuzyaev igazolt a Le Havre-ba, míg a hasonló poszton játszó Alexandr Golovin már 2018 óta a Monaco futballistája.
(MTI)
picture

Fotó: Getty Images

Messi és Lautaro Martínez is duplázott az argentinoknál
Lionel Messi és Lautaro Martínez is két góllal járult hozzá a világbajnoki címvédő Argentína labdarúgó-válogatottjának 4-1-es győzelméhez Guatemala ellen a barátságos mérkőzések pénteki játéknapján.
Az egyesült államokbeli Landoverben rendezett meccsen Guatemala gólját is egy argentin játékos, a Manchester United középhátvédje, Lisandro Martínez szerezte, aki a saját csapata kapujába talált.
A címvédő argentinok Kanadával, Chilével és Peruval szerepelnek azonos csoportban a csütörtökön kezdődő Copa Americán.
(MTI)
picture

Fotó: Getty Images

NBA - Szépített a Dallas a döntőben
A Dallas Mavericks házigazdaként 122-84-re legyőzte a Boston Celtics csapatát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) döntőjének pénteki, negyedik mérkőzésén.
A finálé első három meccsét a Boston nyerte, vagyis újabb sikere esetén bajnokként távozhatott volna Dallasból, de nagyon távol volt ettől, ugyanis mind a négy negyedet magabiztosan nyerték a hazaiak, akiknél a szlovén Luka Doncic 29, Kyrie Irving 21 pontot dobott. A bostoniak legeredményesebb játékosa Jayson Tatum volt 15 ponttal.
A Mavericks 38 pontos sikere a harmadik legnagyobb különbségű győzelem az NBA-döntők történetében. A Chicago Bulls 1998-ban a harmadik meccsen 42 ponttal verte a Utah Jazzt, a Boston Celtics pedig 39 ponttal győzte le a Los Angeles Lakerst 2008-ban a hatodik mérkőzésen.
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása 3-1 a Boston javára, az ötödik találkozóra magyar idő szerint kedden hajnalban kerül sor a Celtics otthonában.
(MTI)
picture

Fotó: Getty Images

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.
Végleg a Speziához került Nagy Ádám
Végleg az olasz labdarúgó-másodosztályban szereplő Speziához került Nagy Ádám játékjoga.
A magyar válogatottal pályafutása harmadik Európa-bajnokságának rajtjára készülő középpályás januárban az ugyancsak másodosztályú Pisától kölcsönbe került a Speziához, amely 15. lett, így bennmaradt a Serie B-ben.
A klub az opciós vásárlási lehetőségével élve megszerezte a 29. születésnapját hétfőn ünneplő Nagyot, aki az alakulat weboldala szerint kulcsfontosságú szerepet töltött be a bennmaradás kiharcolásában. Nagy szerződése 2027 nyaráig szól.
MTI
Vizes Eb - Görög győzelem a szinkronúszók csapatversenyében
A görög válogatott nyerte a szinkronúszás csapatversenyének szabadprogramját pénteken a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.
Az Eb eredményközlője szerint a görögök a négy együttest felvonultató mezőnyben csaknem 16 ponttal többet értek el az olaszoknál, akik így a dobogó második fokára állhattak fel, míg a britek a harmadik, a törökök pedig a negyedik helyen zártak.
Eredmény, szinkronúszás, csapat, szabadprogram:
1. Görögország 270,1980 pont
2. Olaszország 254,7354
3. Nagy-Britannia 219,0228
MTI
Kajak-kenu Eb - Varga Ádám aranyérmes K-1 500 méteren
Varga Ádám címét megvédve aranyérmet szerzett pénteken kajak egyes 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
Kajak-kenu Eb - Bragato Giada ezüstérmes C-1 500 méteren
Bragato Giada ezüstérmet szerzett pénteken kenu egyes 500 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
Kajak-kenu Eb - Rendessy Eszter ezüstérmes K-1 1000 méteren
Rendessy Eszter ezüstérmet szerzett pénteken kajak egyes 1000 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.
Vizes Eb - Spanyol arany a szinkronúszók vegyes páros technikai számában
A spanyol Dennis González Boneu és Mireia Hernández Luna nyerte a szinkronúszás vegyes páros technikai döntőjét pénteken a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.
Az kontinensviadal eredményközlője alapján második helyen az olaszok kettőse végzett, míg a bronzérmet - jókora lemaradással - a britek szerezték meg.
Eredmény, szinkronúszás:
vegyes páros technikai, Európa-bajnok:
  • Spanyolország (Dennis González Boneu, Mireia Hernández Luna) 218,7658 pont
  • 2. Olaszország (Filippo Pelati, Sarah Maria Rizea) 217,1633
  • 3. Nagy-Britannia (Ranjuo Tomblin, Beatrice Crass) 202,9817
korábban:
női páros technikai, Európa-bajnok:
  • Hollandia (Bregje Maria Antonia de Brouwer, Noortje Johanna Cornelia de Brouwer) 260,6567 pont
  • 2. Nagy-Britannia (Kate Shortman, Isabelle Thorpe) 256,7184
  • 3. Izrael (Shelly Bobritsky, Ariel Nassee) 243,6250
Vizes Eb - Gálicz és Balogh is negyedik a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében
Gálicz Péter és Balogh Vivien is a negyedik helyen zárt pénteken a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében, a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.
A férfiaknál nyolc, a nőknél hat bátor versenyző vágott neki az embert próbáló távnak.
A 2022-es világbajnokságon a Lupa-tavon bronzérmes Gálicz egészen az utolsó körig tartotta a tempót riválisaival, az utolsó 600 méteren azonban a két olasz - köztük a végső győztes Dario Verani -, valamint a szám kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnoka, a francia Axel Reymond ritmust váltott és ellépett tőle.
A nőknél a verseny közben ketten is feladták, de Baloghnak így sem volt esélye az éremszerzésre, ugyanis a harmadik helyen célba csapó riválisától két és fél perccel maradt le.
Eredmények:
nyíltvízi úszás, 25 km, férfiak, Európa-bajnok:
  • Dario Verani (Olaszország) 5:08:50.9 óra
  • 2. Matteo Furlan (Olaszország) 5:08:56.6
  • 3. Axel Reymond (Franciaország) 5:09:00.5
  • 4. GÁLICZ PÉTER 5:09:13.4
nyíltvízi úszás, 25 km, nők, Európa-bajnok:
  • Barbara Pozzobon (Olaszország) 5:25:37.7 óra
  • 2. Lea Boy (Németország) 5:28:39.6
  • 3. Candela Sanchez Lora (Spanyolország) 5:29:15.2
  • 4. BALOGH VIVIEN 5:31:46.5