Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van B-terve a Yamahának, ha Fabio Quartararo távozna

Tokics Tamás

Publikálva 29/04/2022 - 07:50 GMT+2

A Yamaha francia világbajnok motorosával kapcsolatban egyre több pletyka jelenik meg, hogy menedzsere a Honda, illetve a Ducati képviselőivel tárgyal egy esetleges 2023-as szerződésről. A japán gyártónál állítólag felkészültek Quartararo távozására, három versenyzőt néztek ki a pótlására.

Fabio Quartararo

Fotó: Getty Images

Hiába szerezte meg Portimaóban első idei győzelmét Fabio Quartararo, egyre hangosabbak a csapatváltással kapcsolatos találgatások.
Pár héttel ezelőtt a francia versenyző menedzsere, Eric Mahé a Honda képviselőivel beszélgetett, de a Ducati is szívesen lecsapna a címvédőre. A Yamaha nem rukkolt elő világverő konstrukcióval 2022-ben, eddig inkább Quartararo kvalitásai miatt jönnek jó eredmények - a másik három márkatárs csak szenved a hangvillások gépén. A paddockban állítólag a Yamaha fejesei már keresik a potenciális utódot, Simon Patterson a the-race.com hasábjain írt róluk.
Miguel Oliveira nevét már tavaly bedobták, mikor Maverick Vinalest kivágták a Yamahától. A KTM portugál versenyzője nem igazán tud konzisztens teljesítményt lerakni az asztalra, ezért nem lenne lehetetlen célpont. Az osztrákok talán könnyebb szívvel válnának meg tőle, mert Raúl Fernández és Pedro Acosta vár az előléptetésre. A jerezi Spanyol Nagydíj hetében hozta le a Marca, Oliveira édesapja és menedzsere találkozott a Yamaha-főnök Lin Jarvisszal.
picture

Miguel Oliveira

Fotó: Getty Images

A második név Jack Miller, akinek egyre nehezebb helyzete van a Ducatinál. A gyári csapatnál inkább Enea Bastianinit vagy Jorge Martínt favorizálják a bolognaiak. Ugyan az ausztrált nem zavarná egy visszaléptetés a Pramachoz, vagy jöttek pletykák egy LCR-hondás lehetőségről, a gyári Yamaha komoly lehetőség lenne neki.
picture

Jack Miller

Fotó: Eurosport

Az utolsó potenciális jelölt Pol Espargaró lenne - már amennyiben Quartararo pont a Hondához távozna. A spanyol versenyző korábban már ült Yamahán, Hervé Poncharal csapatában. Vele kapcsolatban meg kell jegyezni, jövőre már 31 éves lesz, lehet már túl öreg ahhoz, hogy megtanuljon egy újabb motort. Másfél évvel a Hondás váltást követően is szenved a japánok technikájával.
picture

Pol Espargaró

Fotó: Getty Images

Mennyire lenne nagy gondban a Yamaha Fabio Quartararo távozása esetén? Nagyon. A garázs másik felében ülő Franco Morbidelli nem találja formáját mióta felépült a térdsérüléséből. A 2020-as világbajnoki ezüstérmes olasz nagyon mélyen van, hétről hétre csak pontokért tud küzdeni - bár ebben felelősségre vonható a Yamaha nehezen vezethetősége. Nehéz elképzelni, hogy a vezetőségben nem vakargatják most a fejüket, hiszen 2023 végéig láncolták magukhoz Morbidellit, aki eddig komoly csalódás.
forrás: the-race.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés